Koldūnai su varškės ir bulvių įdaru
Kategorija: Bulvių patiekalai
Šiuos koldūnus su varške ir bulvėmis nėra sudėtinga pagaminti, tik šiek tiek užima laiko. Bet jie tikrai verti kiekvienos praleistos minutės virtuvėje. :)
Ingredientai:
- Tešlai:
- miltai: 250 gramų
- karštas pienas: 250 mililitrų
- kiaušiniai: 1
- aliejus: 2 šaukštų (vienas tešlai, vienas vandeniui - verdant koldūnus)
- druska
- Įdarui:
- varškė: 250 gramų
- virtos bulvės: 250 gramų
- svogūnai: 1
- kiaušiniai: 1
- cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- Patiekimui:
- šoninė: 30 gramų
- krapai
Recepto paruošimas:
- Pirmiausia išsijojame miltus į dubenėlį, sumaišome su druska bei pienu.
- Sudedame kiaušinį, lengvai išplaktą, supilame vieną šaukštą aliejaus ir išmaišome.
- Paruošiame įdarą: Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname.
- Pakeptus svogūnus sumaišome su likusiais ingredientais: varške, trintomis bulvėmis, kiaušiniu bei cukrumi.
- Tada formuojame koldūnus.
- Verdame koldūnus dideliame kiekyje pasūdyto vandens su šaukštu aliejaus. Virimo laikas, žinoma, priklauso nuo Jūsų koldūnų dydžio ir tešlos storio.
- Aš pati įprastai verdu maždaug 7-10 minučių nuo vandens užvirimo su koldūnais.
- Šoninę pakepiname keptuvėje, kol iš jos išsilydys riebalai, riebalus nupilame ir šoninę užberiame ant koldūnų ir pabarstome krapais. Patiekiame ir lepinamės!
Raktažodžiai:
naminiai koldunai, koldunai, koldunai su bulviu idaru, su bulviu idaru, su varskes idaru, koldunai su idaru
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinius dažome natūraliai
Šventėms – tortas „Snickers“
Koldūnai su prancūzišku pomidorų troškiniu
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Kepti koldūnai su paukštienos įdaru
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
JAUTIENOS STEIKAS SU KEPTU KIAUŠINIU IR AŠTRIU PADAŽU
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
VOVERAITĖS SU BULVĖMIS
MARINUOTA KIAULIENOS ŠONINĖ SU BULVĖMIS
Bulvių kotletai (su įdaru arba be)
Šniceliai su balta duona ir padažu
NAMINIAI MACARONS
Lietinių kąsneliai su lašišomis
Vištienos galantinas. Įdaryta višta.
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"