Kiaulienos kepsnys su Gravy padažu
Kategorija: Kiauliena
Ingredientai
- Kiaulienos nugarinės pjausniai: 4 (po 100 g)
- Miltai: 2 šaukštai
- Druska: žiupsnelis
- Juodieji pipirai: žiupsnelis
- Prieskoninės žolelės (šalavijai, krapai, Provanso žolelių mišinys): 1 šaukštelis
- Aliejus: 2 šaukštai
- Sviestas: 1 šaukštas
- Gravy padažo granulės: 2 šaukštai (arba Knorr mėsos padažas)
- Vanduo padažo granulėms ištirpinti: 280 ml
Recepto paruošimas
1. Lėkštėje sumaišomi miltai, druska, juodieji pipirai ir prieskoninės žolelės.
2. Kiaulienos pjausniai apvoliojami mišinyje, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
3. Didesnėje keptuvėje įkaitinamas aliejus kartu su sviestu.
4. Paruošti kiaulienos pjausniai dedami į keptuvę ir kepami ant vidutinės ugnies, apie 6–7 minutes iš kiekvienos pusės, kol mėsa tampa auksinės spalvos ir pilnai iškepta.
5. Gravy padažo granulės užpilamos karštu vandeniu ir maišoma tol, kol visiškai ištirps.
6. Paruoštas Gravy padažas lėtai užpilamas ant iškeptų kiaulienos kepsnių keptuvėje, leidžiant skoniams susimaišyti.
7. Patiekiama su mėgstamais garnyrais, tokiais kaip bulvių košė, keptos daržovės ar šviežios salotos.
8. Santrauka: Kiaulienos kepsnys su Gravy padažu yra greitai paruošiamas, sodraus skonio patiekalas, kuris gali tapti puikia vakarienės idėja bet kuriai progai. Kiauliena suteikia svarbių maistinių medžiagų, tokių kaip baltymai ir B grupės vitaminai, o Gravy padažas suteikia intensyvų skonį ir šilumą. Šis receptas gali būti lengvai pritaikytas pagal individualius skonius, pridedant ar pakeičiant ingredientus.