Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru

Kategorija: Desertai


Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru

Paskelbė:
16 Gruodžio 2019

INGREDIENTAI

  • Miltai    500 g    mielinei tešlai
  • Sviestas    170 g    100 - mielinei tešlai ir 70 - aguonų įdarui
  • Cukrus    170 g    100 g - mielinei tešlai ir 3 valg. š. - aguonų įdaru
  • Pienas    300 ml    mielinei tešlai
  • Kiaušiniai    1 vnt.    mielinei tešlai
  • Mielės    25 g    šviežių - mielinei tešlai
  • Vanilinis cukrus    1 žiupsnelis    mielinei tešlai
  • Cinamonas    1 žiupsnelis    mielinei tešlai
  • Druska    1 žiupsnelis    mielinei tešlai
  • Aguonos    300 g    aguonų įdarui

KAIP GAMINTI

Mielinei tešlai:
  1. Pieną užvirinkite ir atvėsinkite iki kūno temperatūros.
  2. Mieles moliniame dubenėlyje sutrupinkite, užpilkite 2 šaukštais pieno ir žiupsniu cukraus, palaukite, kol suputos.
  3. Miltus persijokite per sietelį, suberkite druską ir cukrų, vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite, viduje padarykite duobutę ir į ją supilkite mieles. Įmuškite kiaušinį, supilkite likusį pieną, viską gerai išmaišykite.
  4. Supilkite ištirpdytą sviestą ir 50 min. palaikykite šiltai, kad tešla pakiltų.
  5. Dar kartą ją išminkykite ir iškočiokite norimo storio lakštą.
Įdarui:
  1.  Pagal nurodytą receptą paruoštą mielinę tešlą iškočiokite ant gausiai miltais pabarstyto paviršiaus.
  2.  Sviestą išlydykite puodelyje virš garų. Plačiu konditeriniu šepetėliu tolygiai aptepkite juo tešlos lakštą.
  3.  Į dubenį subertas aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu ir palikite 20–30 min. Nuvarvinkite, suberkite cukrų ir iki vientisumo išplakite elektriniu maišikliu.Aguonų įdarą tolygiai paskirstykite ant lakšto.
  4. Tešlos lakštą susukite į ritinį ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Juos sudėkite į miltais pabarstytą kepimo formą ir aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 min.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: