VOVERAITĖS SU BULVĖMIS

Kategorija: Grybų patiekalai / Bulvių patiekalai


VOVERAITĖS SU BULVĖMIS

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • bulvės: 8
    • krapai: šiek tiek
    • voveraitės: 1 litro
    • svogūnai: 1
    • šoninė: šiek tiek (arba lašinukai)
    • miltai
    • pienas
    • druska
    • pipirai
  1. Iš pradžių nuplauname bulves su lupenomis bei užkaičiame, kol jos virs, paruošiame grybus.
  2. Gerai nuplauname voveraites (čia man asmeniškai nemėgstamiausia dalis). Tuomet supjaustome šoninę (arba lašinukus) kubeliais bei pakepiname. Į pakepintą šoninę suberiame taip pat kubeliais supjaustytus svogūnus bei kepame toliau.
  3. Tada į iškepusius svogūnus su šonine supilame švarius supjaustytus grybus, užpilame trupučiu vandens bei troškiname maždaug 15 minučių. Nedengiame dangčio. Tegul vanduo nugaruoja.
  4. Kai jau grybai išsitroškina, juos pabarstome miltais, kad grybai juose gerai apsivoliotų. Po to pilame pieno, kad pasidarytų padažas. Pagardiname pagal savo skonį druska bei pipirais. Patiekiame su virtomis bulvėmis su krapais. Mėgaujamės:)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: