VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU

Kategorija: Bulvių patiekalai


VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU

Paskelbė:
29 Kovo 2019
  • Tešlai:
    • miltai: ~500 gramų
    • kiaušiniai: 3 (dideli)
    • grietinė: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: 0,75-1 puodelio
  • Įdarui:
    • bulvės: ~500-700 gramų
    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • svogūnai: 1 (vidutinio dydžio)
    • česnakas: 1 skiltelio
    • varškės sūris: ~100-150 gramų (arba fermentinis sūris sumaišytas su puse varškės sūrio)
    • druska
  1. Iš pradžių tešlai dideliame dubenyje lengvai paplakame kiaušinius, krečiame grietinę, supilame vandenį, suberiame miltus, užminkome tešlą (miltų kiekį reguliuojame, tešla privalo gautis beveik nelimpanti prie rankų). Tešlą įdedame į maišelį arba apgaubiame maistine plėvele bei kol gaminsime įdarą pailsiname šaldytuve.
  2. Tuomet gaminame įdarą. Bulves nulupame bei išverdame pasūdytame vandenyje.
  3. Tuo tarpu, kol verda bulvės, susmulkintą svogūną bei česnaką pakepiname ant sviesto ir aliejaus.
  4. Tada išvirusias bulves dar karštas pertriname per sietelį. Sukrečiame pas jas kepintą svogūną bei užtrupiname varškės sūriu (arba užtarkuojame fermentiniu sūriu). Viską gerai permaišome, paragaujame, ir jeigu reikia dar paskaniname druska, dar kartą gerai išmaišome / išminkome.
  5. Tešlą ištraukiame iš šaldytuvo. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojame dalį tešlos, apvalia formele (pvz. stikline) išspaudžiame blynelius, į kiekvieną blynelį dedame įdaro bei gražiai užspaudžiame kraštelius. Tą patį padarome ir su kita tešlos dalimi.
  6. Dideliame puode įpilame vandens, jeigu reikia pasūdome, kaitiname kol užvirs. Dedame daugiausia po 10 suformuotų virtinukų, užvirus verdame maždaug 3-5 minutes.
  7. Labai gardu dar ir pakepinti keptuvėje ant šlakelio aliejaus, kol šonai dailiai apskrunda. Valgome su grietine arba spirgučių ir mėsytės padažu. Mėgaujamės!
  8. Pastebėjimas: Mūsų šeimai šie virtinukai nerealiai patiko, tiesą sakant, juos pasidariusi jau anksčiau, tik pirmą kartą kažkaip pamiršau nufotografuoti. Galima prisigaminti ir užšaldyti, o po to tik įmesti į verdanti vandenį ir išvirti. Pirmą kartą dar juos pakepinau šiek tiek, tai dar garžiau buvo, o šį kart visai iš galvos išgaravo (nes norėjau būtinai nufotografuot), bet ir nepakepinus labai patiko.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: