Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Šis biskvitinis medaus tortas yra kupinas daug medaus skonio, prieskonių, bet tuo pačiu jis ir labai gaivus. Gaivus kremas su citrusine nata, tokį tortą padaro iš ties lengvą. Suvalgius gabaliuką norisi dar ir dar. Su malonumu šį tortą valgo ir vaikai. Darbo su juo nėra itin daug, tikrai ne kaip gaminant medutį, tik reikia iškepti biskvitą ir jį sutepti. Ir jis tikrai vertas kiekvienos praleistos minutės jį gaminant.
- Biskvitui:
- medus: 150 gramų
- sviestas: 100 gramų
- prieskonių mišinys: 2-3 šaukštelių (cinamonas, muskatas, imbieras, gvazdikėliai ir panašiai)
- kiaušiniai: 3
- cukrus: 100 gramų
- grietinė: 100 gramų
- miltai: 150 gramų
- kepimo milteliai: 1,5 šaukštelio
- Kremui:
- graikiškas jogurtas: 400 mililitrų
- natūralus jogurtas: 400 mililitrų
- cukraus pudra: 6-8 šaukštų
- vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio
- citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
- tarkuota citrinos žievelė: iš 0,5 vnt.
- tarkuota apelsino žievelė: iš 0,5 vnt.
- želatina: 2 valgomųjų šaukštų (+ ~50-100 mililitrų jai ištirpinti)
- Aptepimui:
- grietinėlė: 150 mililitrų (bent 35% riebumo)
- Iš pradžių medų dėkite į prikaistuvį ir pakaitinkite. Kai medus užverda, virkite maždaug 5-7 minutes, kol tampa tamsios gintaro spalvos.
- Tuomet į medų dėkite sviestą, maišykite, kol ištirpsta. Nukelkite nuo viryklės.
- Į karštą medų sudėkite prieskonius, išmaišykite ir palikite atvėsti.
- Kiaušinius bei cukrų išplakite, kol masė pabals ir patrigubės. Po truputį supilkite medaus mišinį ir išplakite. Įmaišykite grietinę. Įsijokite miltus su kepimo milteliais. Masę gerai išmaišykite.
- Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių laipsnių temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite dvi kepimo formas, šonus patepkite sviestu.
- Padalinkite tešlą į dvi kepimo formas ir kepkite biskvitus maždaug 25-30 minučių, arba kol pakils bei iškeps. Iškeptus biskvitus išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
- Vėliau perpjaukite kiekvieną biskvitą į dvi dalis.
- Po to želatiną užpilkite vandeniu ir palikite brinkti. Graikišką jogurtą sumaišykite su natūraliu jogurtu.
- Įtarkuokite citrinos, apelsinų žievelės, įpilkite vanilės, citrinos sulčių ir įdėkite cukraus pudros. Viską išmaišykite.
- Želatiną ištirpinkite garų vonelėje. Plona srovele supilkite į kremą šiek tiek pravėsusią želatiną. Kremą gerai išmaišykite. Galite trumpam įdėti į šaldytuvą, kad pradėtų stingti.
- Paskui į torto formą dėkite vieną biskvitą, užtepkite kremo, išlyginkite, dėkite kitą biskvitą.
- Šitaip sluoksniuokite, kol sutepsite visą tortą. Suteptą tortą dėkite į šaldytuvą, geriausia visai nakčiai, kad skoniai susidraugautų tarpusavyje.
- Aptepkite plakta grietinėle. Pabarstykite trupiniais, kurie liko nuo biskvitų pjaustymo. Man įprastai biskvitai iškepa su viršūnėle, aš ją tiesiog nupjaunu, šįkart sutrupinau ir apibarsčiau tortą. Papuošiau apelsino griežinėliais, spanguolėmis bei rozmarinu. Skanaus!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis

Šokoladinis tiramisų tortas

Kiaušinius dažome natūraliai

Raudonojo aksomo tortas

Rikotos sūrio (varškės) tortas su kiviais

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Jokio pilvo per 2 savaites! Šis nuostabus gėrimas veiks bet kokio amžiaus žmonėms

Klasikinis medaus tortas

Šokoladinis karamelinis pyragas

Pabandžiusi šitą ploną lavašą, aš nustojau pirkti parduotuvinį!

GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI

Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“

“Bounty” – nekeptas varškės tortas

Pyragas su maskarpone

LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS

KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS

Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu

Tiesiog nepakartojamas: „Rafaelo“ tortas

BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS

JOGURTO IR MANGŲ DESERTAS STIKLINĖSE

Šokoladinis maskarponės tortas su kava

Šventėms – tortas „Snickers“

Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“

Tortas „Juodasis miškas“