Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Kategorija: Desertai
Šis biskvitinis medaus tortas yra kupinas daug medaus skonio, prieskonių, bet tuo pačiu jis ir labai gaivus. Gaivus kremas su citrusine nata, tokį tortą padaro iš ties lengvą. Suvalgius gabaliuką norisi dar ir dar. Su malonumu šį tortą valgo ir vaikai. Darbo su juo nėra itin daug, tikrai ne kaip gaminant medutį, tik reikia iškepti biskvitą ir jį sutepti. Ir jis tikrai vertas kiekvienos praleistos minutės jį gaminant.
- Biskvitui:
- medus: 150 gramų
- sviestas: 100 gramų
- prieskonių mišinys: 2-3 šaukštelių (cinamonas, muskatas, imbieras, gvazdikėliai ir panašiai)
- kiaušiniai: 3
- cukrus: 100 gramų
- grietinė: 100 gramų
- miltai: 150 gramų
- kepimo milteliai: 1,5 šaukštelio
- Kremui:
- graikiškas jogurtas: 400 mililitrų
- natūralus jogurtas: 400 mililitrų
- cukraus pudra: 6-8 šaukštų
- vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio
- citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
- tarkuota citrinos žievelė: iš 0,5 vnt.
- tarkuota apelsino žievelė: iš 0,5 vnt.
- želatina: 2 valgomųjų šaukštų (+ ~50-100 mililitrų jai ištirpinti)
- Aptepimui:
- grietinėlė: 150 mililitrų (bent 35% riebumo)
- Iš pradžių medų dėkite į prikaistuvį ir pakaitinkite. Kai medus užverda, virkite maždaug 5-7 minutes, kol tampa tamsios gintaro spalvos.
- Tuomet į medų dėkite sviestą, maišykite, kol ištirpsta. Nukelkite nuo viryklės.
- Į karštą medų sudėkite prieskonius, išmaišykite ir palikite atvėsti.
- Kiaušinius bei cukrų išplakite, kol masė pabals ir patrigubės. Po truputį supilkite medaus mišinį ir išplakite. Įmaišykite grietinę. Įsijokite miltus su kepimo milteliais. Masę gerai išmaišykite.
- Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių laipsnių temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite dvi kepimo formas, šonus patepkite sviestu.
- Padalinkite tešlą į dvi kepimo formas ir kepkite biskvitus maždaug 25-30 minučių, arba kol pakils bei iškeps. Iškeptus biskvitus išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
- Vėliau perpjaukite kiekvieną biskvitą į dvi dalis.
- Po to želatiną užpilkite vandeniu ir palikite brinkti. Graikišką jogurtą sumaišykite su natūraliu jogurtu.
- Įtarkuokite citrinos, apelsinų žievelės, įpilkite vanilės, citrinos sulčių ir įdėkite cukraus pudros. Viską išmaišykite.
- Želatiną ištirpinkite garų vonelėje. Plona srovele supilkite į kremą šiek tiek pravėsusią želatiną. Kremą gerai išmaišykite. Galite trumpam įdėti į šaldytuvą, kad pradėtų stingti.
- Paskui į torto formą dėkite vieną biskvitą, užtepkite kremo, išlyginkite, dėkite kitą biskvitą.
- Šitaip sluoksniuokite, kol sutepsite visą tortą. Suteptą tortą dėkite į šaldytuvą, geriausia visai nakčiai, kad skoniai susidraugautų tarpusavyje.
- Aptepkite plakta grietinėle. Pabarstykite trupiniais, kurie liko nuo biskvitų pjaustymo. Man įprastai biskvitai iškepa su viršūnėle, aš ją tiesiog nupjaunu, šįkart sutrupinau ir apibarsčiau tortą. Papuošiau apelsino griežinėliais, spanguolėmis bei rozmarinu. Skanaus!
Šventėms – tortas „Snickers“
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Klasikinis medaus tortas
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Raudonojo aksomo tortas
Kiaušinius dažome natūraliai
Šokoladinis maskarponės tortas su kava
Šokoladinis tiramisų tortas
Tortas „Juodasis miškas“
“Bounty” – nekeptas varškės tortas
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Pyragas su maskarpone
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
Jokio pilvo per 2 savaites! Šis nuostabus gėrimas veiks bet kokio amžiaus žmonėms
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Tiesiog nepakartojamas: „Rafaelo“ tortas
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI
Šokoladinis karamelinis pyragas
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Rikotos sūrio (varškės) tortas su kiviais
Pabandžiusi šitą ploną lavašą, aš nustojau pirkti parduotuvinį!
BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS
JOGURTO IR MANGŲ DESERTAS STIKLINĖSE