Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"

Kategorija: Desertai


Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"

Paskelbė:
23 Gruodžio 2019
Šis biskvitinis medaus tortas yra kupinas daug medaus skonio, prieskonių, bet tuo pačiu jis ir labai gaivus. Gaivus kremas su citrusine nata, tokį tortą padaro iš ties lengvą. Suvalgius gabaliuką norisi dar ir dar. Su malonumu šį tortą valgo ir vaikai. Darbo su juo nėra itin daug, tikrai ne kaip gaminant medutį, tik reikia iškepti biskvitą ir jį sutepti. Ir jis tikrai vertas kiekvienos praleistos minutės jį gaminant.



  • Biskvitui:
    • medus: 150 gramų
    • sviestas: 100 gramų
    • prieskonių mišinys: 2-3 šaukštelių (cinamonas, muskatas, imbieras, gvazdikėliai ir panašiai)
    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 100 gramų
    • grietinė: 100 gramų
    • miltai: 150 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 šaukštelio
  • Kremui:
    • graikiškas jogurtas: 400 mililitrų
    • natūralus jogurtas: 400 mililitrų
    • cukraus pudra: 6-8 šaukštų
    • vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • tarkuota citrinos žievelė: iš 0,5 vnt.
    • tarkuota apelsino žievelė: iš 0,5 vnt.
    • želatina: 2 valgomųjų šaukštų (+ ~50-100 mililitrų jai ištirpinti)
  • Aptepimui:
    • grietinėlė: 150 mililitrų (bent 35% riebumo)
  1. Iš pradžių medų dėkite į prikaistuvį ir pakaitinkite. Kai medus užverda, virkite maždaug 5-7 minutes, kol tampa tamsios gintaro spalvos.
  2. Tuomet į medų dėkite sviestą, maišykite, kol ištirpsta. Nukelkite nuo viryklės.
  3. Į karštą medų sudėkite prieskonius, išmaišykite ir palikite atvėsti.
  4. Kiaušinius bei cukrų išplakite, kol masė pabals ir patrigubės. Po truputį supilkite medaus mišinį ir išplakite. Įmaišykite grietinę. Įsijokite miltus su kepimo milteliais. Masę gerai išmaišykite.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių laipsnių temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite dvi kepimo formas, šonus patepkite sviestu.
  6. Padalinkite tešlą į dvi kepimo formas ir kepkite biskvitus maždaug 25-30 minučių, arba kol pakils bei iškeps. Iškeptus biskvitus išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
  7. Vėliau perpjaukite kiekvieną biskvitą į dvi dalis.
  8. Po to želatiną užpilkite vandeniu ir palikite brinkti. Graikišką jogurtą sumaišykite su natūraliu jogurtu.
  9. Įtarkuokite citrinos, apelsinų žievelės, įpilkite vanilės, citrinos sulčių ir įdėkite cukraus pudros. Viską išmaišykite.
  10. Želatiną ištirpinkite garų vonelėje. Plona srovele supilkite į kremą šiek tiek pravėsusią želatiną. Kremą gerai išmaišykite. Galite trumpam įdėti į šaldytuvą, kad pradėtų stingti.
  11. Paskui į torto formą dėkite vieną biskvitą, užtepkite kremo, išlyginkite, dėkite kitą biskvitą.
  12. Šitaip sluoksniuokite, kol sutepsite visą tortą. Suteptą tortą dėkite į šaldytuvą, geriausia visai nakčiai, kad skoniai susidraugautų tarpusavyje.
  13. Aptepkite plakta grietinėle. Pabarstykite trupiniais, kurie liko nuo biskvitų pjaustymo. Man įprastai biskvitai iškepa su viršūnėle, aš ją tiesiog nupjaunu, šįkart sutrupinau ir apibarsčiau tortą. Papuošiau apelsino griežinėliais, spanguolėmis bei rozmarinu. Skanaus!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: