Skanūs žemaičių blynai su mėsa ir grietinės-pieno padažu

Kategorija: Blynai


Skanūs žemaičių blynai su mėsa ir grietinės-pieno padažu

Paskelbė:
24 Rugsėjo 2024

Ingredientai

Blynų bulvių masei:
  • Bulvės: 15 vidutinio dydžio
  • Kiaušiniai: 2 vnt
  • Miltai: 3 valg. šaukštai
  • Krakmolas: 3 valg. šaukštai
  • Druska: 1 arb. šaukštelis
Blynų įdarui:
  • Maltoji mėsa: 300 g
  • Svogūnas: 1 vnt
  • Druska ir juodieji pipirai: pagal skonį
Padažui:
  • Grietinė: 150 g
  • Pienas: 150 g
  • Sviestas: 1 valg. šaukštas
  • Miltai: 1 arb. šaukštelis
  • Česnakas: 1 skiltelė
  • Švieži krapai: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Išvirkite bulves su lupenomis, atvėsinkite, nulupkite ir sumalkite per mėsmalę.

2. Paruoštą bulvių masę sumaišykite su kiaušiniais, miltais, krakmolu ir druska. Viską gerai išminkykite.

3. Maltą mėsą pakepinkite keptuvėje kartu su smulkiai pjaustytu svogūnu, pagardinkite druska ir pipirais.

4. Formuokite bulvių masės rutuliukus, įdėkite įdaro ir suformuokite plokščius paplotėlius.

5. Kepkite blynus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Laikykite šiltai.

6. Padažui ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkintą česnaką, po to supilkite išplaktą grietinę su pienu ir miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės, tada pridėkite krapų.

7. Patiekite blynus su šiltu padažu.

8. Santrauka: Žemaičių blynai su mėsa ir grietinės-pieno padažu yra sotus ir skanus patiekalas, tinkantis pietums ar vakarienei. Patiekalas suteikia puikų energijos šaltinį ir yra praturtintas svarbiais maistiniais elementais. Galima lengvai pritaikyti receptą pagal individualius poreikius, pakeičiant įdarą ar padažą.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: