Koldūnai su prancūzišku pomidorų troškiniu
Kategorija: Kiauliena
- 400-800 g „Beatos virtuvės“ koldūnai su kiauliena
- alyvuogių aliejaus
- 1/2 baklažano
- 1/2 cukinijos
- 2 keptų ir marinuotų paprikų
- 1 skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse
- žiupsnio raudonėlio
- 1 šaukštelio cukraus
- druskos, pipirų
- saujos petražolių
- „Beatos virtuvė“ koldūnai su kiauliena gali laisviausiai tapti ravioli, jei leisite jiems susidraugauti su pomidorais, baklažanais ir cukinijomis. Patikėkit – kartą paragavę, dažnai tokios draugijos šiems koldūnams užsinorėsite.
Pradedame nuo daržovių. Baklažanus ir cukinijas supjaustome kubeliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame baklažanus, rozmarino šakelę ir pakepiname, kol apskrus. Suberiame cukinijos kubelius ir pakepiname dar kelias minutes. Suberiame konservuotus pomidorus, supjaustytas keptas ir marinuotas paprikas, beriame gerą žiupsnį raudonėlio, cukraus bei druskos. Išmaišome ir paliekame pasitroškinti apie 10 minučių. Pagardiname šviežiai maltais pipirais ir saujele smulkintų petražolių.
Kol troškinasi daržovės, suberiame „Beatos virtuvė“ koldūnus su kiauliena ir verdame keliomis minutėmis mažiau nei nurodyta. Išimame iš puodo, sudedame į keptuvę, išmaišome ir pakaitiname dar apie minutę. Dedame į lėkštes, pabarstome smulkintomis petražolėmis ir ne nuodėmė būtų užbarstyti ir kietojo sūrio… Eina sau kaip skanu!
Dar trumpai primenu mano koldūnų su kiauliena sudėtį: tešla 50 % (aukščiausios rūšies kvietiniai miltai, geriamasis vanduo, kiaušinių masė, kviečių glitimas, rapsų aliejus, valgomoji druska); mėsos įdaras 50 % (kiauliena 78 %, kepti svogūnai (svogūnai, rapsų aliejus), geriamasis vanduo, valgomoji druska, prieskoniai).
Raktažodžiai:
Beatos koldūnai, Beatos varškėtukai, beatos virtuvės koldūnai, kaip ratatulė, koldūnai ravioli, koldūnai su pomidoriniu padažu, Kur įsigyti Beatos koldūnų, su pomidorų ir baklažanų padažu
Kepenėlių salotos su daržovėmis
SALOTOS SU BAKLAŽANAIS
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Itališkas baklažanų apkepas
Pasakiška daržovių košė
Makaronai su krevetėmis ir žalumynais
Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas
Atradau trąšas, kurios nieko nekainavo, o prikėlė net silpniausius augalus
JAUTIENOS STEIKAS SU KEPTU KIAUŠINIU IR AŠTRIU PADAŽU
Avižinė košė su cukinijomis
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
Pica su rūkyta lašiša ir pomidorais
Vištienos šaltiena su daržovėmis.
Purus cukinijų ir ryžių apkepas
TRINTA KEPTŲ DARŽOVIŲ SRIUBA
Pica su faršu
VIŠTIENOS KUMPELIAI SU BULVĖMIS IR POMIDORAIS
Kiaušinius dažome natūraliai
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
Orkaitėje keptas guliašas su paprikomis
Portugališkas keptų bulvių receptas
ŽUVIES KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
Čili troškinys – ir sotu, ir nuo virusų saugo
Pati pačiausia keptų pomidorų ir paprikų sriuba