Vištienos galantinas. Įdaryta višta.
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Ingredientai:
- višta: apie 1500 gramų
- malta kiauliena: 700 gramų
- sūdyti lašiniai: 150 gramų
- kiaušiniai: 4
- žalieji žirneliai: 130 gramų
- pienas arba grietinėlė: 300 gramų
- pakepinti graikiniai riešutai: saujos
- druska, pipirai, muskato riešutas, imbieras, džiovinti čiobreliai, ciberžolė
- sviestas: kepimui
- Omletui:
- kiaušinių tryniai: 4
- pienas: 4 valgomųjų šaukštų
- druska
Recepto paruošimas:
- Kiaušinių trynius išplakame kartu su pienu. Baigiant plakt pasūdome. Patepame formelę sviestu (aš naudoju keksinę), supilame omletą, dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame kol iškeps.
- Nuvalytą ir nuplautą vištą dedame ant lentos nugarėle į viršų. Išilgai odos perpjauname odą ir nulupame nuo kaulų su mėsa.
- Ties kulšelių galais nukertame kauliukus. Sparnelių sąnarius užlaužiame ir nupjauname (t.y. sparneliai turi likti cieli), galiukus nukerpame.
- Krūtinėlę gražiai išimame, supjaustome griežinėliais ir išmušame. Lengvai įtriname druska ir prieskoniais.
- Įdarą paruošiame iš atskirtos nuo kaulų mėsos. Ją reikia sumalti.
- Taip pat pridedame maltos kiaulienos, kubeliais pjaustytų lašinukų, sudedame trynius, prieskonius (išskyrus druską) ir palaipsniui pilant pieną plakam rankomis tol, kol įdaro gumulėlis įmestas į vandenį neskęs (prisipažinsiu sąžiningai – tokio lygio nepasiekiau, bet buvau jau tikrai arti tikslo. Gumuliukas nuskendo labai lėtai). Druską sudedame bebaigiant plakti.
- Sudedame žirnelius, riešutus. Išmaišome.
- Kiaušinio baltymus išplakame iki standžių putų ir sudedame į įdaro masę. Atsargiai išmaišome.
- Nuluptą odą paklojame ant lentos, ant jos dedame išmuštą vištos krūtinėlę, paruoštą įdarą, prikaišiojame į įdarą omleto juostelių. Suimame vištos odą už kraštų ir susiuvame.
- Į kepimo skardą įpilame vandens, įdedame sviesto gabaliukų ir vištą (susiūta puse į apačią). Dedame į 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame 30 minučių.
- Paskui temperatūrą sumažiname iki 160 laipsnių temperatūros ir kepame kol iškeps. Išviso man užtruko maždaug 1,5 valandos. Kepant būtina laistyti susidariusiomis sultimis.
- Iškepusią vištą atvėsiname, ištraukiame siūlus ir patiekiame kuo gražiausiai papuošę ir truputį prapjovę, kad matytųsi įdaro grožis.
- Pastaba. Riešutus galite dėti kokius tik mėgstate. Taip pat į įdarą galima įdėti džiovintų vaisių, alyvuogių ir visokių panašių spalvingų dalykėlių.
Raktažodžiai:
Įdaryta višta, Įdaryta višta receptas, Įdarytos vistos receptai, vistos recetai, vista orkaiteje
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
KEPTI VIŠTIENOS SPARNELIAI: MEDAUS IR GARSTYČIŲ MARINATAS
Grilyje Kepti Vištos Sparneliai Su BBQ Padažu
MARINUOTI VIŠTIENOS SPARNELIAI
Patys skaniausi žemaičių blynai
KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA
Kepta višta „Citrina“
Orkaitėje kepti mėsos kukuliai padaže
Farširuota skumbrė. Prabangus patiekalas šventiniam stalui
DARŽOVIŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS IR ANTIENA (ARBA VIŠTIENA) ORKAITĖJE
Virtų bulvių blyneliai su daržovėmis
Sūdyta skumbrė su prieskoniais
Gaivus nekeptas tortas su rikota
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis
KALAKUTIENOS ARBA VIŠTIENOS "PASTRAMA"
Pievagrybių sriuba su vištiena ir sūreliu
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Tiršta vištienos ir ryžių sriuba
Grybų padažas
Lašiša tešloje su špinatais ir kreminiu sūriu
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
Geriau nei restoranuose: višta apelsinuose.