VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
Kategorija: Desertai
- Tešlai:
- varškė: 200 gramų
- miltai: 200 gramų
- kambario temperatūros sviestas: 125 gramų
- cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
- vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: trečdalio arbatinio šaukštelio
- Įdarui:
- obuoliai: 2 (vid. dydžio)
- Apibarstymui:
- cukrus: 5,5 valgomojo šaukšto
- cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
- Iš pradžių viename inde sumaišykite varškę, sviestą, cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Sutrinkite šakute. Paskui pamažu įmaišykite miltus. Man pačiai užteko 200 gramų miltų, bet mano turima varškė buvo ganėtinai sausoka, jei Jūsų turima varškė yra šlapia, tada prireiks daugiau miltų. Tešla turi būti minkšta ir elastinga, bet beveik nekibti prie rankų. Tešlą galite dėti šiek tiek sustingti į šaldytuvą, bet tai nėra būtina.
- Obuolius nulupkite, supjaustykite storesnėmis riekelėmis.
- Ant kepimo skardos patieskite kepimo popieriaus. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
- Tuomet tešlą paskirstykite į keletą gabaliukų, kiekvieną gabaliuką plonai iškočiokite, maždaug 1-2 milimetrų storio, supjautykite maždaug į 8×8 centimetrų dydžio kvadratėlius. Į kiekvieno kvadratėlio vidurį dėkite po obuolio skiltelę, ją "užklokite" dvejais kvadratėlio kampais, prispauskite. Visus sausainius dėkite ant kepimo skardos, maždaug poros centimetrų atstumu vienas nuo kito, kad kepdami nesusiliestų.
- Tada cukrų sumaišykite su cinamonu, apibarstykite visus sausainius. Kepkite sausainius maždaug 25-30 minučių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus. Lepinkitės!
- Pastebėjimas: Jeigu norisi saldesnių sausainių, tada visus supjaustytus kvadratėlius pabarstome papildomai cukraus bei cinamono mišiniu ir tik paskui dedame obuolio skilteles.
- Pastebėjimas: Galima, jei norisi, formuoti ir dideles varškės skareles.
- Pastebėjimas: Tokios desertinės skarelės gaunasi traškios išorėje bei minkštos viduje – man jos yra pačios nuostabiausios! Šioms varškės skarelėms įprastai naudojami rūgštesni obuoliai bei cukrumi apibarstoma ne tik sausainių išorė, bet ir vidus. Aš pati gaminau šiek tiek mažiau saldžius sausainius – cukrumi apibarsčiau tik skarelių išorę, bet jeigu norisi saldesnio skarelių varianto – apibarstome jau iškočiotą tešlą ir paskui suvyniotus sausainius. Be to, skarelėms galima drąsiai naudoti ir margariną. Bet kuriuo variantu skarelės iškeps itin skanios, gražios bei kvapnios.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Šventėms – tortas „Snickers“
Kiaušinius dažome natūraliai
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Raudonojo aksomo tortas
PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS
Klasikinis medaus tortas
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Greitas Obuolių pyragas
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Šokoladinis karamelinis pyragas
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
BLYNAI SU TARKUOTAIS OBUOLIAIS
Avienos šonkauliukai su obuoliais ir makaronais
Trapios tešlos pyragas su marcipano ir obuolių įdaru
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
KALAKUTIENOS KEKSIUKAI SU OBUOLIAIS
Veganiškas pyragas su obuoliais be kiaušinių
VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS
Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis
Tortas „Juodasis miškas“
keptos anties receptas