JAUTIENOS STEIKAS SU KEPTU KIAUŠINIU IR AŠTRIU PADAŽU

Kategorija: Jautiena, veršiena


JAUTIENOS STEIKAS SU KEPTU KIAUŠINIU IR AŠTRIU PADAŽU

Paskelbė:
04 Balandžio 2019

    • brandintos jautienos mentės didkepsniai: 2 (po 2250 gramų)
    • česnakas: 2 skiltelių
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • bulvės: 3 (vid. dydžio)
    • džiovinti krapai: žiupsnelio
    • kiaušiniai: 2
    • druska
    • malti juodieji pipirai
  • Padažui:
    • šviežiai pjaustytos petražolės: dviejų gerų žiupsnelių
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • marinuotas jelapenas: kelių griežinėlių
    • cukrus: žiupsnelio
    • druska
  1. Iš pradžių į dubenėlį išspaudžiame česnaką, supilame aliejų, įberiame truputį šviežiai maltų pipirų, viską gerai išmaišome. Marinate pavoliojame kepsnius bei paliekame pasimarinuoti maždaug pusvalandžiui.
  2. Tuo tarpu bulves švariai nuplauname, išilgai perpjauname į 4 dalis, užpilame šiek tiek aliejaus, užberiame krapų, pagardiname pagal savo skonį druska ir maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišome. Perdedame į skardą išklotą su kepimo popieriumi bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje tol, kol iškeps ir dailiai apskrus.
  3. Tuomet į blenderį sudedame padažui skirtus produktus bei keletą kartų pamalame. Būtinai ragaujame bei pridedame, ko trūksta jūsų skoniui.
  4. Tada jautienos kepsnius po maždaug keletą minučių kepame iš abiejų pusių keptuvėje su trupučių aliejaus. Po to įvyniojame į foliją bei paliekame maždaug 5 minutes šiltai.
  5. Kiaušinius įmušame į keptuvę su šlakeliu aliejaus bei iškepame.
  6. Galiausiai viską patiekiame lėkštėje bei skanaujame!
  7. Pastebėjimas: Aš pati nei steiko, nei kiaušinių negardinau su druska. Bet jei jums norisi, būtinai tai padarykite.
  8. Pastebėjimas: Paruoštas padažas čia itin tinka, nes turi tiek aštrumo, tiek gaivumo. Paruošti nėra sudėtinga, bet patiekalas tikrai vertas Jūsų dėmesio.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: