Bulvių kotletai (su įdaru arba be)

Kategorija: Bulvių patiekalai


Bulvių kotletai (su įdaru arba be)

Paskelbė:
10 Balandžio 2020
Šiuos bulvių kotletus galite gaminti tiek su įdaru, tiek visai be jo. Įdarui galite naudoti faršą arba kopūstus. Aš šį kartą gaminau be įdaro. Aš ir mano vyras itin mėgstame šiuos bulvių kotletus, jie beprotiškai skanūs, taip pat greitai pagaminami ir kainuoja visai nebrangiai. :)

Ingredientai:


    • bulvių: 1 kilogramo
    • druskos: 1 arbatinio šaukštelio
    • sviesto: 40 gramų
    • kvietinių miltų: 35 gramų
    • kiaušinių: 2
    • aliejaus: 30 gramų

  1. Recepto paruošimas:

  2. Pirmiausia bulves nulupame.
  3. Išverdame bulves pasūdytame vandenyje kol taps minkštos.
  4. Kai bulvės jau išvirusios, vandenį nupilame ir įdedame gerą gabalą sviesto.
  5. Kol bulvės neatvėso, sutriname jas su sviestu kad išeitų masė be gumuliukų.
  6. Tada dedame kiaušinius, maždaug pusantro valgomojo šaukšto miltų ir gerai išmaišome iki vienatisos masės.
  7. Iš pasiruoštos tešlos lipdykite tarsi kotletukus (arba apvalius kukulius) ir dėkite į karštą keptuvę su aliejumi.
  8. Kotletus kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol jie įgaus gelsvą atspalvį.
  9. Po to juos apverskite ir išgaukite tokią pat spalvą iš kitos pusės.
  10. Viskas patiekalą gali laikyti pagamintu.
  11. Patiekiame bulvių kotletus su grietine, grybų padažu, daržovių salotomis arba kaip garnyrą prie mėsos arba žuvies patiekalo. Skanaus!




Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: