Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
Kad pagaminti šį patiekalą, net nereikės stovėti prie viryklės! Kartais būna tokių dienų, kai visai nesinori gaišti laiko pietų ar vakarienės gaminimui.
Į pagalbą ateina patogus ruošinys - pati skaniausia troškinta vištiena. Sugaiškite vieną dieną jos paruošimui, ir nuostabi vakarienė visada lauks šaldytuve. Didelę dalį laiko patiekalas gaminsis savarankiška!
Į pagalbą ateina patogus ruošinys - pati skaniausia troškinta vištiena. Sugaiškite vieną dieną jos paruošimui, ir nuostabi vakarienė visada lauks šaldytuve. Didelę dalį laiko patiekalas gaminsis savarankiška!
Ingredientai:
- viščiukų broilerių
- stiklainių su dangtelių (po 0,5 litro)
- puodo: 1 didelio
- seno rankšluosčio
- druskos
- lauro lapų
- pipirų žirnelių
Recepto paruošimas:
- Pirmiausia nuplauname viščiukus broilerius.
- Supjaustome vištą porcijiniais gabaliukais. Nugarėlės, apatinės šlaunų bei sparnų dalys virs atskirai.
- Šiam mūsų troškiniui tinka tik geriausios dalys. Iš likusios mėsos išverdame tirštą sultinį.
- Į iš anksto sterilizuotus stiklainius dedame lauro lapus ir kelis pipirų žirnelius. Paskui talpą iki pusės užpildome mėsa, gerai ją suspaudžiant. Po to į būsimą troškinį suberiame pusę arbatinio šaukštelio druskos. Paskui stiklainį užpildome mėsa pilnai ir užberiame dar pusę šaukštelio druskos. Vištos gabaliukus dedame odele žemyn.
- Didelio plataus puodo dugną užtiesiame rankšluosčiu. Šitaip stiklas nesilies su metalu ir neskils gaminant.
- Vištos pripildytus stiklainius dedame ant rankšluosčio, iš anksto pridengus dangteliais. Puodą pripildome šilto vandens.
- Iš viršaus dangtelius prislegiame svarmeniu, pvz., sunkia keptuve. To reikia, kad stiklainiai verdant nepakiltų bei neapsiverstų. Vandeniui užvirus troškinį gaminame ant mažos ugnies 5 valandas.
- Likusius gabaliukus užpilame vandeniu taip, kad jis juos pilnai uždengtų ir verdame sodrų sultinį. Jis virs visą tą patį laiką, kaip ir troškinys.
- Po 5 valandų ant viryklės dalis sultinio iš stiklainių išgaravo. Pripilame trūkumą iš puodo iki pat stiklainių viršaus.
- Paskui galite užsukti dangtelius ir atvėsinti troškintą vištą kambario temperatūroje.
- Kai jau troškinys atvėsta, jį perkeliame į šaldytuvą arba rūsį. Šis patiekalas gali stovėti per visą žiemą ir tikrai nepraras savo nuostabaus skonio. Pasimėgaukit!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Kiaušinius dažome natūraliai

Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį

Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins

KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA

Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?

Vištienos galantinas. Įdaryta višta.

Kepta višta „Citrina“

Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną

PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?

Tuno filė kotletai. Sotus receptas, kai nesinori mėsos

CUKINIJŲ IR MORKŲ APEKPAS SU LAŠIŠA

Patobulinti bulviniai blynai

Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai

Jautienos troškinys su daržovėmis

Šventėms – tortas „Snickers“

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Vištienos šaltiena su daržovėmis.

Geriau nei restoranuose: višta apelsinuose.

Tiršta vištienos ir ryžių sriuba

Žydinčių pomidorų tręšimas. Atskleistos visos paslaptys

Spagečiai Su Vištiena

Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis

Pikantiški 6 šašlykų receptai

Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje