Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
Kad pagaminti šį patiekalą, net nereikės stovėti prie viryklės! Kartais būna tokių dienų, kai visai nesinori gaišti laiko pietų ar vakarienės gaminimui.
Į pagalbą ateina patogus ruošinys - pati skaniausia troškinta vištiena. Sugaiškite vieną dieną jos paruošimui, ir nuostabi vakarienė visada lauks šaldytuve. Didelę dalį laiko patiekalas gaminsis savarankiška!
Į pagalbą ateina patogus ruošinys - pati skaniausia troškinta vištiena. Sugaiškite vieną dieną jos paruošimui, ir nuostabi vakarienė visada lauks šaldytuve. Didelę dalį laiko patiekalas gaminsis savarankiška!
Ingredientai:
- viščiukų broilerių
- stiklainių su dangtelių (po 0,5 litro)
- puodo: 1 didelio
- seno rankšluosčio
- druskos
- lauro lapų
- pipirų žirnelių
Recepto paruošimas:
- Pirmiausia nuplauname viščiukus broilerius.
- Supjaustome vištą porcijiniais gabaliukais. Nugarėlės, apatinės šlaunų bei sparnų dalys virs atskirai.
- Šiam mūsų troškiniui tinka tik geriausios dalys. Iš likusios mėsos išverdame tirštą sultinį.
- Į iš anksto sterilizuotus stiklainius dedame lauro lapus ir kelis pipirų žirnelius. Paskui talpą iki pusės užpildome mėsa, gerai ją suspaudžiant. Po to į būsimą troškinį suberiame pusę arbatinio šaukštelio druskos. Paskui stiklainį užpildome mėsa pilnai ir užberiame dar pusę šaukštelio druskos. Vištos gabaliukus dedame odele žemyn.
- Didelio plataus puodo dugną užtiesiame rankšluosčiu. Šitaip stiklas nesilies su metalu ir neskils gaminant.
- Vištos pripildytus stiklainius dedame ant rankšluosčio, iš anksto pridengus dangteliais. Puodą pripildome šilto vandens.
- Iš viršaus dangtelius prislegiame svarmeniu, pvz., sunkia keptuve. To reikia, kad stiklainiai verdant nepakiltų bei neapsiverstų. Vandeniui užvirus troškinį gaminame ant mažos ugnies 5 valandas.
- Likusius gabaliukus užpilame vandeniu taip, kad jis juos pilnai uždengtų ir verdame sodrų sultinį. Jis virs visą tą patį laiką, kaip ir troškinys.
- Po 5 valandų ant viryklės dalis sultinio iš stiklainių išgaravo. Pripilame trūkumą iš puodo iki pat stiklainių viršaus.
- Paskui galite užsukti dangtelius ir atvėsinti troškintą vištą kambario temperatūroje.
- Kai jau troškinys atvėsta, jį perkeliame į šaldytuvą arba rūsį. Šis patiekalas gali stovėti per visą žiemą ir tikrai nepraras savo nuostabaus skonio. Pasimėgaukit!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis

Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins

Žydinčių pomidorų tręšimas. Atskleistos visos paslaptys

Vištienos galantinas. Įdaryta višta.

Vištienos šaltiena su daržovėmis.

Kiaušinius dažome natūraliai

PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje

Tuno filė kotletai. Sotus receptas, kai nesinori mėsos

Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?

Jautienos troškinys su daržovėmis

Tiršta vištienos ir ryžių sriuba

Geriau nei restoranuose: višta apelsinuose.

Kepta višta „Citrina“

Spagečiai Su Vištiena

CUKINIJŲ IR MORKŲ APEKPAS SU LAŠIŠA

Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį

Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną

KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA

Šventėms – tortas „Snickers“

Pikantiški 6 šašlykų receptai

Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai

Patobulinti bulviniai blynai