Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
Kategorija: Marinatai / Vištiena ir paukštiena
Kad pagaminti šį patiekalą, net nereikės stovėti prie viryklės! Kartais būna tokių dienų, kai visai nesinori gaišti laiko pietų ar vakarienės gaminimui.
Į pagalbą ateina patogus ruošinys - pati skaniausia troškinta vištiena. Sugaiškite vieną dieną jos paruošimui, ir nuostabi vakarienė visada lauks šaldytuve. Didelę dalį laiko patiekalas gaminsis savarankiška!
Į pagalbą ateina patogus ruošinys - pati skaniausia troškinta vištiena. Sugaiškite vieną dieną jos paruošimui, ir nuostabi vakarienė visada lauks šaldytuve. Didelę dalį laiko patiekalas gaminsis savarankiška!
Ingredientai:
- viščiukų broilerių
- stiklainių su dangtelių (po 0,5 litro)
- puodo: 1 didelio
- seno rankšluosčio
- druskos
- lauro lapų
- pipirų žirnelių
Recepto paruošimas:
- Pirmiausia nuplauname viščiukus broilerius.
- Supjaustome vištą porcijiniais gabaliukais. Nugarėlės, apatinės šlaunų bei sparnų dalys virs atskirai.
- Šiam mūsų troškiniui tinka tik geriausios dalys. Iš likusios mėsos išverdame tirštą sultinį.
- Į iš anksto sterilizuotus stiklainius dedame lauro lapus ir kelis pipirų žirnelius. Paskui talpą iki pusės užpildome mėsa, gerai ją suspaudžiant. Po to į būsimą troškinį suberiame pusę arbatinio šaukštelio druskos. Paskui stiklainį užpildome mėsa pilnai ir užberiame dar pusę šaukštelio druskos. Vištos gabaliukus dedame odele žemyn.
- Didelio plataus puodo dugną užtiesiame rankšluosčiu. Šitaip stiklas nesilies su metalu ir neskils gaminant.
- Vištos pripildytus stiklainius dedame ant rankšluosčio, iš anksto pridengus dangteliais. Puodą pripildome šilto vandens.
- Iš viršaus dangtelius prislegiame svarmeniu, pvz., sunkia keptuve. To reikia, kad stiklainiai verdant nepakiltų bei neapsiverstų. Vandeniui užvirus troškinį gaminame ant mažos ugnies 5 valandas.
- Likusius gabaliukus užpilame vandeniu taip, kad jis juos pilnai uždengtų ir verdame sodrų sultinį. Jis virs visą tą patį laiką, kaip ir troškinys.
- Po 5 valandų ant viryklės dalis sultinio iš stiklainių išgaravo. Pripilame trūkumą iš puodo iki pat stiklainių viršaus.
- Paskui galite užsukti dangtelius ir atvėsinti troškintą vištą kambario temperatūroje.
- Kai jau troškinys atvėsta, jį perkeliame į šaldytuvą arba rūsį. Šis patiekalas gali stovėti per visą žiemą ir tikrai nepraras savo nuostabaus skonio. Pasimėgaukit!
Kiaušinius dažome natūraliai
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Vištienos galantinas. Įdaryta višta.
Kepta višta „Citrina“
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Tuno filė kotletai. Sotus receptas, kai nesinori mėsos
CUKINIJŲ IR MORKŲ APEKPAS SU LAŠIŠA
Patobulinti bulviniai blynai
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Jautienos troškinys su daržovėmis
Šventėms – tortas „Snickers“
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Vištienos šaltiena su daržovėmis.
Geriau nei restoranuose: višta apelsinuose.
Tiršta vištienos ir ryžių sriuba
Žydinčių pomidorų tręšimas. Atskleistos visos paslaptys
Spagečiai Su Vištiena
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje