Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")

Kategorija: Marinatai / Vištiena ir paukštiena


Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")

Paskelbė:
03 Balandžio 2020
Kad pagaminti šį patiekalą, net nereikės stovėti prie viryklės! Kartais būna tokių dienų, kai visai nesinori gaišti laiko pietų ar vakarienės gaminimui.

Į pagalbą ateina patogus ruošinys - pati skaniausia troškinta vištiena. Sugaiškite vieną dieną jos paruošimui, ir nuostabi vakarienė visada lauks šaldytuve. Didelę dalį laiko patiekalas gaminsis savarankiška!

Ingredientai:


    • viščiukų broilerių
    • stiklainių su dangtelių (po 0,5 litro)
    • puodo: 1 didelio
    • seno rankšluosčio
    • druskos
    • lauro lapų
    • pipirų žirnelių
  1. Recepto paruošimas:

  2. Pirmiausia nuplauname viščiukus broilerius.
  3. Supjaustome vištą porcijiniais gabaliukais. Nugarėlės, apatinės šlaunų bei sparnų dalys virs atskirai.
  4. Šiam mūsų troškiniui tinka tik geriausios dalys. Iš likusios mėsos išverdame tirštą sultinį.
  5. Į iš anksto sterilizuotus stiklainius dedame lauro lapus ir kelis pipirų žirnelius. Paskui talpą iki pusės užpildome mėsa, gerai ją suspaudžiant. Po to į būsimą troškinį suberiame pusę arbatinio šaukštelio druskos. Paskui stiklainį užpildome mėsa pilnai ir užberiame dar pusę šaukštelio druskos. Vištos gabaliukus dedame odele žemyn.
  6. Didelio plataus puodo dugną užtiesiame rankšluosčiu. Šitaip stiklas nesilies su metalu ir neskils gaminant.
  7. Vištos pripildytus stiklainius dedame ant rankšluosčio, iš anksto pridengus dangteliais. Puodą pripildome šilto vandens.
  8. Iš viršaus dangtelius prislegiame svarmeniu, pvz., sunkia keptuve. To reikia, kad stiklainiai verdant nepakiltų bei neapsiverstų. Vandeniui užvirus troškinį gaminame ant mažos ugnies 5 valandas.
  9. Likusius gabaliukus užpilame vandeniu taip, kad jis juos pilnai uždengtų ir verdame sodrų sultinį. Jis virs visą tą patį laiką, kaip ir troškinys.
  10. Po 5 valandų ant viryklės dalis sultinio iš stiklainių išgaravo. Pripilame trūkumą iš puodo iki pat stiklainių viršaus.
  11. Paskui galite užsukti dangtelius ir atvėsinti troškintą vištą kambario temperatūroje.
  12. Kai jau troškinys atvėsta, jį perkeliame į šaldytuvą arba rūsį. Šis patiekalas gali stovėti per visą žiemą ir tikrai nepraras savo nuostabaus skonio. Pasimėgaukit!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: