Greitos jogurto duonelės keptuvėje (be kildinimo)
Kategorija: Užkandžiai
Ingredientai
- Graikiškas jogurtas: 1 puodelis
- Kvietiniai miltai: 1 puodelis
- Kepimo milteliai: 1 arb.š.
- Druska: šiek tiek
- Sviestas: aptepti duoneles
- Petražolės (nebūtina)
Recepto paruošimas
1. Į dubenį sudėti jogurtą, suberti miltus, kepimo miltelius ir druską. Pamaišyti šakute. Paskui minkymą perimti rankomis. Švelniai dirbti su tešla minkant ir stengiantis nepridėti daugiau miltų. Jeigu stipriai tešla limpa prie rankų, rankas pamiltuoti, bet nedėti miltų į tešlą, nes ji taps per kieta.
2. Kai jau gaunasi vientisa tešla, perkelti ją ant švelniai miltais pabarstyto stalviršio ir padalinti į keturias dalis. Kiekvieną dalį pirštais išspausti į apskritimą (nereikia daryti labai plonai).
3. Svarbu kepti iš karto, kadangi duonelė pūsis, taps lipni, bus sunku perkelti į keptuvę.
4. Įkaitinti keptuvę ant vidutinės kaitros ir truputį patepti aliejumi. Dėti kepti duonelę kol abi pusės taps gražios rudos spalvos.
5. Iškepusią duonelę perkelti į lėkštę, aptepti tirpintu sviestu ir pabarstyti smulkintomis petražolėmis (jeigu norisi).