NAMINIAI MACARONS
MUMS PRIREIKS
Sausainukam (viso apie 40vnt)
Migdolų miltai | 90g (galit naudot maltus migdolus be luobelių)
Cukraus pudra | 175g
Cukrus | 45g
Kiaušinio baltymai | 3vnt
Jeigu marginsite - keli lašai maistinių dažų
Įdarui
Maskarponės kremas | apie150g
Liofilizuotų uogų milteliai arba granulės
VISKAS LABAI PAPRASTA
Cukraus pudrą sumalam drauge su migdolų miltais. Persijojam per sietelį į dubenį. Jeigu lieka didesnių riešuto dalelių - malam vėl jas. Tas, kurios nesusimalė pasvėriau ir pakeičiau papildomai migdolų miltais.Laba svarbu nenukrypti nuo gramatūros.
Imame didelį dubenį ir išplakame jame kiaušinius, kol susidarys puta (dideli burbulai). Plakant po truputį beriame paprastą cukrų ir toliau plakame (jei naudosite maistinius dažus - dabar metas ir jiems). Plakame, kol cukrus ištirps, masė sutvirtės. Turi būti baltos tvirtos putos. Palenkus indą - lieka vietoje. Matinės baltos spalvos.
Dedame trečdalį migdolų masės. Silikonine mentele švelniai išmaišome. Dedame vėl 1/3 miltų. Išmaišom. Ir paskutinį kartą maišome. Tešla turi slysti nuo mentelės.
Sukrečiam į konditerinį švirkštą arba IKEA šaldymo maišelį (aš juos labai mėgstu naudot, nes po to išmeti ir nieko plaut nereikia). Aš maišelį įsistatau į platesnę stiklinę - taip patogiau dėt tešlą.
Nukerpam kamputį. Ant sviestinio popieriaus ar silikoninio kilimėlio šspaudžiame ±2-3 cm skersmens apskritimus. Tarp apskritimų palikite kelių cm tarpelius.
Paliekame būsimus sausainukus 20-30 min pailsėti (galite ir ilgiau).
Pašaunam į 150C orkaitę 16min. Šiaip labai priklauso nuo orkaitės, mano stipresnė, tai aš stačiau ant 140C. Stebėkite savo sausainukus, o geriau padarykite vieną kelių sausainėlių testinę partiją.
Ištraukiame iš orkaitės ir leidžiam atvėsti.
Pertepimui išsukite maskarponę su liofilizuotom uogom arba milteliais. Dedam pusę šaukštelio kremo ant vieno sausainuko ir užspaudžiam kitu.
Dedame į šaldytuvą per naktį, kad suminkštėtų.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Kiaušinius dažome natūraliai

Raudonojo aksomo tortas

Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“

Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Šventėms – tortas „Snickers“

Kaip pjaustyti svogūną?

Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu

Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis

KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS

KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS

Klasikinis medaus tortas

Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins

Makaronai su krevetėmis ir žalumynais

Sluoksniuotas pyragas

Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku

Krafinai

Labai skanios spurgos

PIEVAGRYBIŲ KIŠAS

Migdolų pyragas su uogiene

Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai

Tortas „Plombyras“

Be galo gražūs margučiai "Žėručiai"

Traškus prancūziškas pyragas su šoninės ir daržovių įdaru