Užkepti cukinijų suktinukai pomidoriniame padaže

Kategorija: Daržovių patiekalai


Užkepti cukinijų suktinukai pomidoriniame padaže

Paskelbė:
26 Rugsėjo 2024

Ingredientai

  • Cukinijos: 1-2 vnt. (vidutinio dydžio)
  • Alyvuogių aliejus 2 valg.š.
  • Svogūnas: 1 vnt.
  • Česnakai: 2 skiltelės
  • Druska: 0,5 arb.š.
  • Malti pipirai: 1/4 arb.š.
  • Natūralus tofu: 360 g. (2 pakeliai)
  • Maistinių mielių dribsniai: 3 valg.š.
  • Citrinos sultys: 2 valg.š. (šviežios)
  • Džiovinti raudonėliai: 0,5 valg.š.
  • Džiovinti bazilikai: 0,5 valg.š. (arba sauja šviežių)
Padažui:
  • Alyvuogių aliejus: 2 valg.š.
  • Česnakai: 4 skiltelės
  • Konservuoti smulkinti pomidorai savo sultyse, be druskos: 2 skardinės (apie 800 g. – padažo gausis nemažai, jo likutį galima sunaudoti su makaronais, pica ar kt.)
  • Džiovinti bazilikai: 1,5 valg.š. (arba šviežių)
  • Džiovinti raudonėliai: 2 valg.š.
  • Druska: apie 0,5 arb.š.


Recepto paruošimas

1. Keptuvėje įkaitinti 1 valg.š. alyvuogių aliejų ir apkepti smulkintą svogūną ir 2 česnako skilteles kol bus permatomos. Atidėti.

2. Paruošti padažą – apkepti 4 smulkintas česnako skilteles, kol pradės ruduoti. Į keptuvę supilti konservuotus pomidorus, berti prieskonius ir druską. Vis pamaišant kepti 10-15 minučių. Iškepus keptuvę nuimti nuo kaitros ir leisti masei šiek tiek atvėsti.

3. Daržovėms atvėsus, perkelti jas į maisto smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės. Atidėti.

4. Paruošti tofu rikotą – tofu šiek tiek susmulkinti rankomis ar šakute, sudėti apkeptą svogūną ir česnaką, suberti prieskonius. Viska perkelti į maisto smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės. Atidėti.

5. Cukinijas nuplauti ir supjaustyti gana plonomis (2-3mm storio) juostelėmis (tam galima naudoti peilį arba bulvių skustuką). Juosteles apibarstyti druska ir palikti apie 10 min., kad išsiskirtų vanduo. Vėliau juosteles nusausinti popieriniu ar medžiaginiu rankšluosčiu.

6. Kepimo skardą ištepti 1valg.š. aliejaus ir įpilti apie 2/3 dalį pomidorų padažo.

7. Nusausintas cukinijos juosteles pasidėti ant lygaus paviršiaus ir į kiekvieną juostelę dėti po 2-3 šaukštelius tofu rikotos, išsklaidyti ją po visą juostelę ir susukti.

8. Susuktas juosteles išdėlioti kepimo skardoje ant pomidorų padažo. Likusiu padažu aplieti išdėliotas cukinijas (jei padažo per daug, sunaudoti jį kituose receptuose). Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir suktinukus kepti apie 40 min. Iškepus iškart patiekti.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: