Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
Kategorija: Daržovių patiekalai / Kiauliena
Mielinė tešla mėsos patiekalus kartais labai sėkmingai paįvairina. Taip, kaip mėsos įdarą "įvelkame" į tortiliją ar lavašą ar kitokią tešlą (gamindami kibinus, čeburekus), taip skanų patiekalą galima gauti ir mėsos bei mielinės tešlos derinyje. Reikės tik kiek daugiau laiko, kol mielinė tešla iškils. O visa kita visai nesudėtinga.
Reikės:
Papločiui
25 g mielių
1 a.š. cukraus
1 stiklinės pieno
70 g sviesto
3-4 stiklinių miltų
žiupsnelio druskos
Įdarui
400 g maltos mėsos
200 g šviežių kopūstų
1 poro arba svogūno
3 česnako skiltelių
2 morkų
1 paprikos
žiupsnelio druskos
1 a.š. raudonėlio
1/2 stiklinės grietinės
kiaušinio aptepimui
Darome paplotį. Į dubenėlį sudedame mieles, užberiame cukrumi ir keliom minutėm atidedam. Ant silpnos ugnies pašildome pieną kartu su sviestu, kad šis ištirptų. Jeigu pienas pernelyg įkaista, reikės jį atvėsinti iki ~35 C arba kol bus galima laisvai įkišti pirštą į pieną. Mieles su cukrumi palengva išmaišome, kol masė tampa skysta.
Į didelį dubenį išsijojame miltus, įberiame druskos. Viduryje padarome duobutę ir į ją pilame mieles ir pieno mišinį (ne per karštą!).Viską išmaišome ir tada įdarbinam rankas - gerai išminkome, bent kelias minutes. Iš tešlos padarome kamuolį ir pridengę rankšluosčiu leidžiama pakilti apie valandą arba kol tešla maždaug padvigubės.
Ruošiame įdarą. Keptuvėje apie 5 minutes pakepiname svogūną/porą, sudedame trumpai pakepti ir susmulkintas česnako skilteles. Sudedame maltą mėsą ir pakepame, kol gražiai apkeps. Kol mėsa kepa, burokine tarka sutarkuojame arba smulkiai supjaustome kopūstą ir morkas, nedideliais gabaliukais supjaustome papriką. Daržoves sudedame į keptuvę su mėsa ir patroškiname, kol daržovės suminkštės. Pagardiname prieskoniais ir grietine.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
Tešlą padaliname perpus ir iškočiojame du kepimo skardos dydžio lakštus. Kepimo skardą (tinka ir gilesnės orkaitės kepimo skardos) padengiame kepimo popieriumi ir įklojame vieną lakštą. Tolygiai paskirstome visą įdarą. Kitu tešlos lakštu užklojame įdarą ir gerai sujungiame pakraščius. Aptepame kiaušiniu, šakute pribadome daug skylučių. Kepame orkaitėje 20-30 min.
Kepimo temperatūra: 200 C.
Kepimo laikas: 20-30 min.
Reikės:
Papločiui
25 g mielių
1 a.š. cukraus
1 stiklinės pieno
70 g sviesto
3-4 stiklinių miltų
žiupsnelio druskos
Įdarui
400 g maltos mėsos
200 g šviežių kopūstų
1 poro arba svogūno
3 česnako skiltelių
2 morkų
1 paprikos
žiupsnelio druskos
1 a.š. raudonėlio
1/2 stiklinės grietinės
kiaušinio aptepimui
Darome paplotį. Į dubenėlį sudedame mieles, užberiame cukrumi ir keliom minutėm atidedam. Ant silpnos ugnies pašildome pieną kartu su sviestu, kad šis ištirptų. Jeigu pienas pernelyg įkaista, reikės jį atvėsinti iki ~35 C arba kol bus galima laisvai įkišti pirštą į pieną. Mieles su cukrumi palengva išmaišome, kol masė tampa skysta.
Į didelį dubenį išsijojame miltus, įberiame druskos. Viduryje padarome duobutę ir į ją pilame mieles ir pieno mišinį (ne per karštą!).Viską išmaišome ir tada įdarbinam rankas - gerai išminkome, bent kelias minutes. Iš tešlos padarome kamuolį ir pridengę rankšluosčiu leidžiama pakilti apie valandą arba kol tešla maždaug padvigubės.
Ruošiame įdarą. Keptuvėje apie 5 minutes pakepiname svogūną/porą, sudedame trumpai pakepti ir susmulkintas česnako skilteles. Sudedame maltą mėsą ir pakepame, kol gražiai apkeps. Kol mėsa kepa, burokine tarka sutarkuojame arba smulkiai supjaustome kopūstą ir morkas, nedideliais gabaliukais supjaustome papriką. Daržoves sudedame į keptuvę su mėsa ir patroškiname, kol daržovės suminkštės. Pagardiname prieskoniais ir grietine.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
Tešlą padaliname perpus ir iškočiojame du kepimo skardos dydžio lakštus. Kepimo skardą (tinka ir gilesnės orkaitės kepimo skardos) padengiame kepimo popieriumi ir įklojame vieną lakštą. Tolygiai paskirstome visą įdarą. Kitu tešlos lakštu užklojame įdarą ir gerai sujungiame pakraščius. Aptepame kiaušiniu, šakute pribadome daug skylučių. Kepame orkaitėje 20-30 min.
Kepimo temperatūra: 200 C.
Kepimo laikas: 20-30 min.
![D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas](/uploads/posts/2020-01/medium/1579217314_i_chef_instructor_with_student.jpg)
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
![Kiaušinius dažome natūraliai](/uploads/posts/2020-04/medium/1586112549_kiausinius-dazome-naturaliai-8-marginimo-receptai-be-jokios-chemijos-44738.jpg)
Kiaušinius dažome natūraliai
![Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins](/uploads/posts/2020-05/medium/1589641010_103907588-52e13165-31f7-4a94-b52d-db942354dcb8.jpg)
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
![KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS](/uploads/posts/2019-04/medium/1554378407_kondensuoto-pieno-pyragas-firminis-receptas-medium.jpg)
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
![Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru](/uploads/posts/2019-12/thumbs/1576151805_mielines-teslos-pyragas-su-aguonu-idaru-52603ec5aeb09.jpg)
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
![Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins](/uploads/posts/2020-05/medium/1589551001_agurkai-medium.jpg)
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
![Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.](/uploads/posts/2020-05/medium/1589637784_124703799-4cd27afb-a6ea-4c3d-ae23-0ec968366b6f.jpg)
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
![Pabandžiusi šitą ploną lavašą, aš nustojau pirkti parduotuvinį!](/uploads/posts/2019-11/medium/1573261556_1-10.jpg)
Pabandžiusi šitą ploną lavašą, aš nustojau pirkti parduotuvinį!
![MIELINĖS SPURGOS SU DŽEMU](/uploads/posts/2019-03/medium/1553648237_receptas-mielines-spurgos-su-dzemu-medium.jpg)
MIELINĖS SPURGOS SU DŽEMU
![Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“](/uploads/posts/2019-11/thumbs/1573093638_5-0.png)
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
![Šventėms – tortas „Snickers“](/uploads/posts/2019-03/medium/1553577375_5225cd23-4908-468a-a7ad-9b37606e387b.jpg)
Šventėms – tortas „Snickers“
![BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU](/uploads/posts/2020-01/thumbs/1579771868_bulviu-pyragas-su-brokoliais-ir-suriu-1170x878.jpg)
BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU
![Raudonojo aksomo tortas](/uploads/posts/2020-02/medium/1582876932_69f3e6d5-3f93-4b18-b27b-40d4627f39c6.jpg)
Raudonojo aksomo tortas
![Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")](/uploads/posts/2020-03/medium/1585567806_troskinta-vistiena-medium.jpg)
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
![Troškinta aviena su kopūstais](/uploads/posts/2020-01/thumbs/1579768766_dsc02940.jpg)
Troškinta aviena su kopūstais
![Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?](/uploads/posts/2019-12/medium/1576154818_kuciu-stalas-50d480a15a061.jpg)
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
![Greitas Obuolių pyragas](/uploads/posts/2019-11/medium/1573089331_3-0-3-770x445.jpg)
Greitas Obuolių pyragas
![Šašlykai greituoju būdu..](/uploads/posts/2019-03/medium/1553574221_dsc_0085.jpg)
Šašlykai greituoju būdu..
![Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai](/uploads/posts/2019-03/medium/1553573974_saslykai-1000x666.jpg)
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
![Krafinai](/uploads/posts/2019-12/medium/1575525243_24b835fe-e8e5-4ea9-8862-0c379d003c08.jpg)
Krafinai
![Mielinės spurgos su džemu](/uploads/posts/2019-03/medium/1553649045_mielines-spurgos-su-dzemu-medium.jpg)
Mielinės spurgos su džemu
![Itin purus varškės apkepas](/uploads/posts/2020-01/thumbs/1578444707_0efd0152-5026-4288-80f5-0f9ccc524977.jpg)
Itin purus varškės apkepas
![Kopūstų blyneliai](/uploads/posts/2020-01/thumbs/1579773264_pizap_com14452853419941.jpg)
Kopūstų blyneliai
![Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu](/uploads/posts/2020-03/medium/1583230997_a7970573-c482-48d6-aa37-cd9b42b85da0.jpg)
Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu