Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
Kategorija: Daržovių patiekalai / Kiauliena
Mielinė tešla mėsos patiekalus kartais labai sėkmingai paįvairina. Taip, kaip mėsos įdarą "įvelkame" į tortiliją ar lavašą ar kitokią tešlą (gamindami kibinus, čeburekus), taip skanų patiekalą galima gauti ir mėsos bei mielinės tešlos derinyje. Reikės tik kiek daugiau laiko, kol mielinė tešla iškils. O visa kita visai nesudėtinga.
Reikės:
Papločiui
25 g mielių
1 a.š. cukraus
1 stiklinės pieno
70 g sviesto
3-4 stiklinių miltų
žiupsnelio druskos
Įdarui
400 g maltos mėsos
200 g šviežių kopūstų
1 poro arba svogūno
3 česnako skiltelių
2 morkų
1 paprikos
žiupsnelio druskos
1 a.š. raudonėlio
1/2 stiklinės grietinės
kiaušinio aptepimui
Darome paplotį. Į dubenėlį sudedame mieles, užberiame cukrumi ir keliom minutėm atidedam. Ant silpnos ugnies pašildome pieną kartu su sviestu, kad šis ištirptų. Jeigu pienas pernelyg įkaista, reikės jį atvėsinti iki ~35 C arba kol bus galima laisvai įkišti pirštą į pieną. Mieles su cukrumi palengva išmaišome, kol masė tampa skysta.
Į didelį dubenį išsijojame miltus, įberiame druskos. Viduryje padarome duobutę ir į ją pilame mieles ir pieno mišinį (ne per karštą!).Viską išmaišome ir tada įdarbinam rankas - gerai išminkome, bent kelias minutes. Iš tešlos padarome kamuolį ir pridengę rankšluosčiu leidžiama pakilti apie valandą arba kol tešla maždaug padvigubės.
Ruošiame įdarą. Keptuvėje apie 5 minutes pakepiname svogūną/porą, sudedame trumpai pakepti ir susmulkintas česnako skilteles. Sudedame maltą mėsą ir pakepame, kol gražiai apkeps. Kol mėsa kepa, burokine tarka sutarkuojame arba smulkiai supjaustome kopūstą ir morkas, nedideliais gabaliukais supjaustome papriką. Daržoves sudedame į keptuvę su mėsa ir patroškiname, kol daržovės suminkštės. Pagardiname prieskoniais ir grietine.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
Tešlą padaliname perpus ir iškočiojame du kepimo skardos dydžio lakštus. Kepimo skardą (tinka ir gilesnės orkaitės kepimo skardos) padengiame kepimo popieriumi ir įklojame vieną lakštą. Tolygiai paskirstome visą įdarą. Kitu tešlos lakštu užklojame įdarą ir gerai sujungiame pakraščius. Aptepame kiaušiniu, šakute pribadome daug skylučių. Kepame orkaitėje 20-30 min.
Kepimo temperatūra: 200 C.
Kepimo laikas: 20-30 min.
Reikės:
Papločiui
25 g mielių
1 a.š. cukraus
1 stiklinės pieno
70 g sviesto
3-4 stiklinių miltų
žiupsnelio druskos
Įdarui
400 g maltos mėsos
200 g šviežių kopūstų
1 poro arba svogūno
3 česnako skiltelių
2 morkų
1 paprikos
žiupsnelio druskos
1 a.š. raudonėlio
1/2 stiklinės grietinės
kiaušinio aptepimui
Darome paplotį. Į dubenėlį sudedame mieles, užberiame cukrumi ir keliom minutėm atidedam. Ant silpnos ugnies pašildome pieną kartu su sviestu, kad šis ištirptų. Jeigu pienas pernelyg įkaista, reikės jį atvėsinti iki ~35 C arba kol bus galima laisvai įkišti pirštą į pieną. Mieles su cukrumi palengva išmaišome, kol masė tampa skysta.
Į didelį dubenį išsijojame miltus, įberiame druskos. Viduryje padarome duobutę ir į ją pilame mieles ir pieno mišinį (ne per karštą!).Viską išmaišome ir tada įdarbinam rankas - gerai išminkome, bent kelias minutes. Iš tešlos padarome kamuolį ir pridengę rankšluosčiu leidžiama pakilti apie valandą arba kol tešla maždaug padvigubės.
Ruošiame įdarą. Keptuvėje apie 5 minutes pakepiname svogūną/porą, sudedame trumpai pakepti ir susmulkintas česnako skilteles. Sudedame maltą mėsą ir pakepame, kol gražiai apkeps. Kol mėsa kepa, burokine tarka sutarkuojame arba smulkiai supjaustome kopūstą ir morkas, nedideliais gabaliukais supjaustome papriką. Daržoves sudedame į keptuvę su mėsa ir patroškiname, kol daržovės suminkštės. Pagardiname prieskoniais ir grietine.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
Tešlą padaliname perpus ir iškočiojame du kepimo skardos dydžio lakštus. Kepimo skardą (tinka ir gilesnės orkaitės kepimo skardos) padengiame kepimo popieriumi ir įklojame vieną lakštą. Tolygiai paskirstome visą įdarą. Kitu tešlos lakštu užklojame įdarą ir gerai sujungiame pakraščius. Aptepame kiaušiniu, šakute pribadome daug skylučių. Kepame orkaitėje 20-30 min.
Kepimo temperatūra: 200 C.
Kepimo laikas: 20-30 min.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinius dažome natūraliai
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Pabandžiusi šitą ploną lavašą, aš nustojau pirkti parduotuvinį!
MIELINĖS SPURGOS SU DŽEMU
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
Šventėms – tortas „Snickers“
BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU
Raudonojo aksomo tortas
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
Troškinta aviena su kopūstais
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Greitas Obuolių pyragas
Šašlykai greituoju būdu..
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Krafinai
Mielinės spurgos su džemu
Itin purus varškės apkepas
Kopūstų blyneliai
Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu