Lietinių kąsneliai su lašišomis
Kategorija: Užkandžiai
INGREDIENTAI
- Miltai 1 st. Lietinių tešlai
- Pienas 125 ml Lietinių tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. Lietinių tešlai
- Aliejus 1 valg. š. Lietinių tešlai
- Lašiša 250 g Įdarui; rūkytų lašišų filė
- Varškės sūris 250 g Įdarui; riebaus
- Citrinos 1 vnt. Įdarui; šaukštas citrinos sulčių
- Česnakai 1 valg. š. Įdarui; šaukštas kapotų laiškinių česnakų
- Grietinėlė 100 ml Įdarui; plakamosios
- Vanduo 125 ml Lietinių tešlai
- Druska 1 arbat. š. Lietinių tešlai ir įdarui; pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. Lietinių tešlai; pagal skonį baltųjų
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. Įdarui; pagal skonį šviežiai maltų
KAIP GAMINTI
1. Pirmiausia paruoškite lietinių įdarą: visus lietiniams skirtus produktus elektriniu plakikliu išplakite plastikiniame dubenyje ir palikite 30 min.
2. Kol tešla brinks, paruoškite įdarą suktinukams: lašišų filė sukapokite, apšlakstykite citrinų sultimis ir sumaišykite su kapotais žalumynais.
3. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, pasūdykite, sumaišykite su lašišomis, tada labai atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
4. Iš tešlos iškeptus nedidelius lietinius atvėsinkite.
5. Ant kiekvieno krėskite įdaro ir susukite voleliu.
6. Suktinukus suvyniokite į maistinę plėvelę, apie valandą palaikykite šaldytuve, tada supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
7. Tiekite su žalumynais, persmeigusi dekoratyviais mediniais iešmeliais.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
2. Kol tešla brinks, paruoškite įdarą suktinukams: lašišų filė sukapokite, apšlakstykite citrinų sultimis ir sumaišykite su kapotais žalumynais.
3. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, pasūdykite, sumaišykite su lašišomis, tada labai atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
4. Iš tešlos iškeptus nedidelius lietinius atvėsinkite.
5. Ant kiekvieno krėskite įdaro ir susukite voleliu.
6. Suktinukus suvyniokite į maistinę plėvelę, apie valandą palaikykite šaldytuve, tada supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
7. Tiekite su žalumynais, persmeigusi dekoratyviais mediniais iešmeliais.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Sriuba su lašišomis
Lašišų krepšeliai su varške
Lietiniai su avokadais
Pica su voveraitėmis
Lašišų vėrinukai, kepti ant grotelių
Tortas „Raffaello“
Obuolių desertas
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Pikantiškas paštetas su figom
Trinta pomidorų sriuba
Lietiniai su krabų lazdelėmis maloniai nustebino skoniu
Maskarponės putėsiai su braškėmis
Dieviškai skani krabų mišrainė su paprika ir žalumynais
VARŠKĖS SKRYLIAI
Skanėstas su uogomis
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Pyragėliai su grybais
Vištienos šaltiena su daržovėmis.
Skanusis močiutės obuolių pyragas
VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS