Purus varškės apkepas keptas karšto oro gruzdintuvėje

Kategorija: Varškės patiekalai / Apkepai


Purus varškės apkepas keptas karšto oro gruzdintuvėje

Paskelbė:
30 Rugsėjo 2024

Ingredientai

  • Varškė (9% riebumo): 360 gramų (2 pakeliai)
  • Kiaušiniai: 3 nedideli
  • Sviestas: 1 v. š.
  • Cukrus: 2 v. š. (arba daugiau, jei mėgstate saldžiau)
  • Manų kruopos: 2 kupini v. š. (25 gramai)
  • Pienas (galima ir augalinis): 70 ml
  • Džiūvėsėliai: 35 gramai
  • Graikiškas jogurtas: 200 gramų
  • Uogos pagardinimui



Recepto paruošimas

1. Užpilama manų kruopas pienu ir paliekama išbrinkti apie 10 minučių.

2. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių.

3. Į dubenį dedama varškė, kiaušinių tryniai, cukrus, sviestas ir išbrinkintos manų kruopos. Viską gerai suplakti su mikseriu, kol masė tampa vientisa.

4. Kitame dubenyje kiaušinių baltymai plakti iki standžių putų.

5. Atsargiai įmaišyti išplaktus kiaušinių baltymus į varškės masę, kad ji taptų lengvesnė ir puresnė.

6. Karšto oro gruzdintuvės indą iškloti kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstyti pusę džiūvesėlių ant dugno.

7. Supilti paruoštą varškės masę į indą. Jei apkepo viršus nebus apteptas graikišku jogurtu, apibarstyti likusiais džiūvesėliais.

8. Įkaitinti karšto oro gruzdintuvę iki 160 laipsnių ir kepti apkepą 30 minučių, kol paviršius taps aukso spalvos.

9. Iškepus, apkepui leisti šiek tiek atvėsti ir sustingti bent 10 minučių.

10. Patiekti su graikišku jogurtu, uogomis ar kitais mėgstamais priedais.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: