PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE
Kategorija: Sriubos
- vištienos sultinys: 3 litrų (arba daržovių sultinys)
- pupelės: 1 stiklinės
- kiaulienos šoninė: 100-150 gramų
- bulvės: 2-3
- morkos: 2
- svogūnai: 1
- lauro lapeliai: 1
- druska
- pipirai
- Pirmiausia pupeles iš vakaro užmerkiame. Prieš verdant sriubą jas išverdame, nusunkiame.
- Tuomet šoninę supjaustome šiaudeliais arba stambiau bei kepame ant mažos ugnies, kol ims skrusti.
- Tada bulves bei morkas nuskutame, nuplauname, supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir suberiame į užvirintą sultinį. Verdame maždaug 15-20 minučių.
- Po to svogūną nulupame, nuplauname, perpjauname per pusę bei įmetame į puodą. Suberiame prieskonius. Verdame dar apie 10 minučių.
- Paskui į sriubą suberiame keptą šoninę bei pupeles. Paverdame maždaug 5 minutes. Svogūno puseles bei lauro lapelį išgriebiame.
- Galiausiai sriubą patiekiame pagardintą grietine ar grietinėle. Skanaujame!
- Pastebėjimas: Svogūnus šiam patiekalui galite supjaustyti žiedais arba smulkiau bei gerai pakepinti aliejuje arba svieste. O baigiant virti sriubą, svogūnus į ją sukratyti.
Panašūs receptai
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
Burokėlių sriuba su pupelėmis ir džiovintais baravykais
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS
Virtų miško grybų sriuba su šonine ir lydytu sūreliu
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS
ŽUVIES SRIUBA
Rudeninė daržovių sriuba
DARŽOVIŲ SRIUBA SU KRUOPOMIS
Minestrone - itališka daržovių sriuba
LAŠIŠOS SRIUBA SU DARŽOVĖMIS IR GRIETINĖLE
Kreminė brokolių ir sūrio sriuba
Vokiška guliašo sriuba su pupelėmis