PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE
Kategorija: Sriubos
- vištienos sultinys: 3 litrų (arba daržovių sultinys)
- pupelės: 1 stiklinės
- kiaulienos šoninė: 100-150 gramų
- bulvės: 2-3
- morkos: 2
- svogūnai: 1
- lauro lapeliai: 1
- druska
- pipirai
- Pirmiausia pupeles iš vakaro užmerkiame. Prieš verdant sriubą jas išverdame, nusunkiame.
- Tuomet šoninę supjaustome šiaudeliais arba stambiau bei kepame ant mažos ugnies, kol ims skrusti.
- Tada bulves bei morkas nuskutame, nuplauname, supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir suberiame į užvirintą sultinį. Verdame maždaug 15-20 minučių.
- Po to svogūną nulupame, nuplauname, perpjauname per pusę bei įmetame į puodą. Suberiame prieskonius. Verdame dar apie 10 minučių.
- Paskui į sriubą suberiame keptą šoninę bei pupeles. Paverdame maždaug 5 minutes. Svogūno puseles bei lauro lapelį išgriebiame.
- Galiausiai sriubą patiekiame pagardintą grietine ar grietinėle. Skanaujame!
- Pastebėjimas: Svogūnus šiam patiekalui galite supjaustyti žiedais arba smulkiau bei gerai pakepinti aliejuje arba svieste. O baigiant virti sriubą, svogūnus į ją sukratyti.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
Kiaušinius dažome natūraliai
VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI
Vištiena įdarytos bulvių puselės
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS
Vištienos troškinys su šparaginėmis pupelėmis
KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
Prancūziška sūrio ir vištienos sriuba
DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ SU ŠIRDELĖMIS
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS
Gardieji čenakai su kiauliena
KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"
KALAKUTIENOS IR PUPELIŲ TROŠKINYS
CEPELINAI SU VARŠKE | RECEPTAS
ŽUVIES SRIUBA
GULIAŠAS PO BULVIŲ PLUTELE
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PERLINĖMIS KRUOPOMIS
JAUTIENOS TROŠKINYS SU BULVĖMIS IR PUPELĖMIS
Vegetariška Korma
Makaronai su krevetėmis ir žalumynais
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?