ŽEMAIČIŲ BLYNAI KEPTI ORKAITĖJE

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • maltos virtos bulvės: 800 gramų
    • moliūgo minkštimas: 250 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • krakmolas: 5-6 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 5-6 valgomųjų šaukštų (naudoti viso grūdo)
    • druska
    • pipirai
  • Įdarui:
    • kiaulienos faršas: 250 gramų
    • druska
    • malti juodieji pipirai
  • Padažui:
    • pievagrybiai: 350 gramų
    • poras: gabaliuko
    • grietinėlė: 500 gramų
    • druska
    • malti juodieji pipirai
  1. Iš pradžių maltas bulves, moliūgą, kiaušinius, krakmolą ir miltus sudedame į dubenį, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais bei viską gerai išminkome.
  2. Įdaras: Kiaulienos faršą iškepame keptuvėje bei pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais. Paliekame atvėsti.
  3. Padažas: Pievagrybius supjaustome griežinėliais bei kepame keptuvėje, kol suminkštės. Tada sudedame pusžiedžiais supjaustytą porą, kepame vėl kol ir poras suminkštės. Supilame grietinėlę, pagardinamee druska ir maltais juodaisiais pipirais bei patroškiname keletą minučių.
  4. Tuomet iš paruoštos tešlos formuojame norimo dydžio blynus, įdarome kiaulienos faršu bei dedame į kepimo skardą išklotą su kepimo popieriumi. Kepame iki 200-210 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje tol kol apačia apskrus, paskui apverčiame ir pakartojame tą patį.
  5. Po to patiekiame su pasigamintu padažu. Mėgaujamės!
  6. Pastebėjimas: Moliūgo masė yra paruošiama labai nesudėtingai: pasirinktą moliūgą iškepame orkaitėje ir kai jis atvėsta, tada sugrūdame bulvių grūstuve, su kuria ruošiate bulvių košę.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно