ŽEMAIČIŲ BLYNAI KEPTI ORKAITĖJE
Kategorija: Blynai
- maltos virtos bulvės: 800 gramų
- moliūgo minkštimas: 250 gramų
- kiaušiniai: 2
- krakmolas: 5-6 valgomųjų šaukštų
- miltai: 5-6 valgomųjų šaukštų (naudoti viso grūdo)
- druska
- pipirai
- Įdarui:
- kiaulienos faršas: 250 gramų
- druska
- malti juodieji pipirai
- Padažui:
- pievagrybiai: 350 gramų
- poras: gabaliuko
- grietinėlė: 500 gramų
- druska
- malti juodieji pipirai
- Iš pradžių maltas bulves, moliūgą, kiaušinius, krakmolą ir miltus sudedame į dubenį, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais bei viską gerai išminkome.
- Įdaras: Kiaulienos faršą iškepame keptuvėje bei pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais. Paliekame atvėsti.
- Padažas: Pievagrybius supjaustome griežinėliais bei kepame keptuvėje, kol suminkštės. Tada sudedame pusžiedžiais supjaustytą porą, kepame vėl kol ir poras suminkštės. Supilame grietinėlę, pagardinamee druska ir maltais juodaisiais pipirais bei patroškiname keletą minučių.
- Tuomet iš paruoštos tešlos formuojame norimo dydžio blynus, įdarome kiaulienos faršu bei dedame į kepimo skardą išklotą su kepimo popieriumi. Kepame iki 200-210 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje tol kol apačia apskrus, paskui apverčiame ir pakartojame tą patį.
- Po to patiekiame su pasigamintu padažu. Mėgaujamės!
- Pastebėjimas: Moliūgo masė yra paruošiama labai nesudėtingai: pasirinktą moliūgą iškepame orkaitėje ir kai jis atvėsta, tada sugrūdame bulvių grūstuve, su kuria ruošiate bulvių košę.
Pilno grūdo cinamoniniai blynai
Žemaičių blynai su grybais ir daržovėmis
DARŽOVIŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS IR ANTIENA (ARBA VIŠTIENA) ORKAITĖJE
ŽEMAITIŠKI BLYNAI KITAIP (SU VOVERAITĖMIS)
Šniceliai su balta duona ir padažu
BULVINIAI PIRŠTELIAI SU FARŠU
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
Patys skaniausi žemaičių blynai
Pica su faršu
MAKARONAI SU GRYBAIS IR ŠONINE
LIETINIAI BLYNAI SU SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽU IR RIEŠUTAIS
KIAULIENOS TROŠKINYS SU VOVERAITĖMIS
Žemaičių blynai ri cepakai
Mėsos kukuliai su troškintais moliūgais
ŠILKINIAI BULVIŲ KUKULIAI SU FARŠO PADAŽU
ŠPINATŲ IR ŽUVIES PYRAGAS
Skanusis močiutės obuolių pyragas
TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA SU PIEVAGRYBIAIS IR SŪRIU
kiaulienos kukuliukai su varške ir grietinėlės padažu
Čili sriuba su faršu
JAUTIENOS STEIKAS SU KEPTU KIAUŠINIU IR AŠTRIU PADAŽU
Kiaušinius dažome natūraliai
Makaronai “tagliatelle” su faršu