Skanusis močiutės obuolių pyragas
Kategorija: Desertai
Jums reikės:
Tešlai:
2,5 stiklinės pilno grūdo kvietinių miltų
4 v. š. cukraus
3 a. š. druskos
6 v. š. šalto vandens
0,5 stiklinės avižinių dribsnių
Obuolių įdarui:
6 vidutinio dydžio saldžiarūgščių obuolių
3/4 stiklinės cukraus
2 v. š. pilno grūdo miltų
3/4 šviežiai malto cinamono
1/8 šviežiai malto muskato
1 v. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
Gaminimas:
Tešlai:
2,5 stiklinės pilno grūdo kvietinių miltų
4 v. š. cukraus
3 a. š. druskos
6 v. š. šalto vandens
0,5 stiklinės avižinių dribsnių
Obuolių įdarui:
6 vidutinio dydžio saldžiarūgščių obuolių
3/4 stiklinės cukraus
2 v. š. pilno grūdo miltų
3/4 šviežiai malto cinamono
1/8 šviežiai malto muskato
1 v. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
Gaminimas:
- Pirmiausia paruoškite tešlą, nes ją reikės palaikyti šaldytuve. Sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite sviestą ir išsukite. Vis pamaišydami, po truputį pilkite šaltą vandenį. Kai masė taps vientisesnė, sulipdykite ją į rutulį ir padalinkite į dvi dalis – viena bus skirta pagrindui, kita – trupiniams. Suvyniokite tešlos rutulius į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent kelioms valandoms.
- Paruoškite obuolių įdarą. Nulupkite, išvalykite ir plonais griežinėliais supjaustykite obuolius. Skilteles sudėkite į didelį dubenį, į kurį supilkite likusius įdaro ingredientus – cukrų, miltus, cinamoną, muskatą ir citrinos sultis. Gerai išmaišykite. Kai įdaras bus paruoštas, įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir ištraukite tešlą iš šaldytuvo.
- Vieną tešlos rutulį atsargiai išminkykite į tešlos lakštą – juo padenkite kepimo indą. Kitą tešlos dalį sutarkuokite ir sumaišykite su avižiniais dribsniais. Ant pirmojo tešlos sluoksnio užpilkite obuolių įdarą ir ant viršaus užberkite trupinius. Trisluoksnį pyragą pašaukite į orkaitę ir kepkite apie valandą, kol trupiniai apskrus, o pagrindas bus visiškai iškepęs. Patiekite su ledais arba grietinėle. Skanaus!
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Trapios tešlos pyragas su marcipano ir obuolių įdaru
Lietinių kąsneliai su lašišomis
Kiaušinius dažome natūraliai
Pilno grūdo cinamoniniai blynai
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Pica su voveraitėmis
Greitas Obuolių pyragas
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
Traškus prancūziškas pyragas su šoninės ir daržovių įdaru
Lietiniai su avokadais
BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU
Skanieji bulviniai blynai su varške
Šventėms – tortas „Snickers“
Šokoladinis karamelinis pyragas
ŠPINATŲ IR ŽUVIES PYRAGAS
Pyragas su maskarpone
Tortas „Juodasis miškas“
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU