Skanusis močiutės obuolių pyragas

Kategorija: Desertai


Skanusis močiutės obuolių pyragas

Paskelbė:
16 Sausio 2020
Jums reikės:
 
Tešlai:
 
2,5 stiklinės pilno grūdo kvietinių miltų
4 v. š. cukraus
3 a. š. druskos
6 v. š. šalto vandens
0,5 stiklinės avižinių dribsnių
 
Obuolių įdarui:
 
6 vidutinio dydžio saldžiarūgščių obuolių
3/4 stiklinės cukraus
2 v. š. pilno grūdo miltų
3/4 šviežiai malto cinamono
1/8 šviežiai malto muskato
1 v. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
 
Gaminimas:
 
  • Pirmiausia paruoškite tešlą, nes ją reikės palaikyti šaldytuve. Sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite sviestą ir išsukite. Vis pamaišydami, po truputį pilkite šaltą vandenį. Kai masė taps vientisesnė, sulipdykite ją į rutulį ir padalinkite į dvi dalis – viena bus skirta pagrindui, kita – trupiniams. Suvyniokite tešlos rutulius į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent kelioms valandoms.

  • Paruoškite obuolių įdarą. Nulupkite, išvalykite ir plonais griežinėliais supjaustykite obuolius. Skilteles sudėkite į didelį dubenį, į kurį supilkite likusius įdaro ingredientus – cukrų, miltus, cinamoną, muskatą ir citrinos sultis. Gerai išmaišykite. Kai įdaras bus paruoštas, įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir ištraukite tešlą iš šaldytuvo.

  • Vieną tešlos rutulį atsargiai išminkykite į tešlos lakštą – juo padenkite kepimo indą. Kitą tešlos dalį sutarkuokite ir sumaišykite su avižiniais dribsniais. Ant pirmojo tešlos sluoksnio užpilkite obuolių įdarą ir ant viršaus užberkite trupinius. Trisluoksnį pyragą pašaukite į orkaitę ir kepkite apie valandą, kol trupiniai apskrus, o pagrindas bus visiškai iškepęs. Patiekite su ledais arba grietinėle. Skanaus!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: