Velykinė boba su varške ir razinomis
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- Tešlai:
- miltai: 400 gramų
- sviestas: 200 gramų
- varškė: 200 gramų
- kiaušiniai: 4
- cukraus pudra: 150 gramų
- grietinė: 125 mililitrų
- razinos: 100 gramų
- kepimo milteliai: 2 šaukštelių
- citrinos žievelė: šiek tiek
- Pabarstymui:
- džiūvėsėliai: 1 saujos
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kiaušinius išplakame su cukraus pudra, įpjaustome citrinos žievelę, sudedame grietinę, varškę (jei naudojama biri, sausa - permalame), minkštą sviestą, razinas bei viską labai gerai išmaišome.
2. Suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
3. Tuomet viską gerai išmaišome, supilame į riebalais išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą.
4. Kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių (ar jau iškepė, patikriname įsmeigdamos medinį iešmelį į storiausią vietą - jeigu ištraukus jis neapsivėlęs tešla, vadinasi iškepė).
5. Tada atvėsintą "bobą" galite apipilti lydytu šokoladu arba baltu glajumi, sumaišyti cukraus pudrą su vandeniu ir citrinos sultimis.
Meskouta - marokietiškas apelsinų pyragas
Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
Kavos keksiukai
Tikra romo boba - Mielinis velykų pyragas
Citrininės madlenos - sausainiai
VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS
Sausainiai VILNIUS su glajumi
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Migdolų pyragas su uogiene
Šokoladinis pyragas su anakardžių riešutais
Minkščiausi ir greičiausi obuolių suktinukai.
Draugystės pyragas su varške ir uogiene
Draugystės pyragas su varške ir uogiene
Šimtalapis iš filo tešlos pagal Beatą su varške, obuoliais ir riešutais
Brijošė su šokoladu ir apelsinais
Paprasti marmuriniai sausainiai su sviestu ir cukraus pudra
Paprasti sviestiniai sausainiai su kondensuotu pienu ir šokoladu
Sausainiai su persikais
Paprastos bandelės su obuoliais be mielių
Velykinis pyragas
Žagereliai
Tobulos purios senovinės naminės varškės spurgos pagal močiutę
Keksiukai su Nutella
Tiramisu tortas su uogomis, maskarponės sūriu, grietinėle ir kava