Velykinė boba su varške ir razinomis

Kategorija: Desertai


Velykinė boba su varške ir razinomis

Paskelbė:
31 Kovo 2024

Ingredientai

  • Tešlai:
  • miltai: 400 gramų
  • sviestas: 200 gramų
  • varškė: 200 gramų
  • kiaušiniai: 4
  • cukraus pudra: 150 gramų
  • grietinė: 125 mililitrų
  • razinos: 100 gramų
  • kepimo milteliai: 2 šaukštelių
  • citrinos žievelė: šiek tiek
  • Pabarstymui:
  • džiūvėsėliai: 1 saujos


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių kiaušinius išplakame su cukraus pudra, įpjaustome citrinos žievelę, sudedame grietinę, varškę (jei naudojama biri, sausa - permalame), minkštą sviestą, razinas bei viską labai gerai išmaišome.

2. Suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais.

3. Tuomet viską gerai išmaišome, supilame į riebalais išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą.

4. Kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių (ar jau iškepė, patikriname įsmeigdamos medinį iešmelį į storiausią vietą - jeigu ištraukus jis neapsivėlęs tešla, vadinasi iškepė).

5. Tada atvėsintą "bobą" galite apipilti lydytu šokoladu arba baltu glajumi, sumaišyti cukraus pudrą su vandeniu ir citrinos sultimis.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: