KIAULIENOS TROŠKINYS SU VOVERAITĖMIS
Kategorija: Grybų patiekalai / Kiauliena
- Reikes:
- kiauliena guliašui: 500 gramų
- maltas kuminas: 1 arbatinio šaukštelio (naudota Kotanyi)
- maltas rozmarinas: 1 arbatinio šaukštelio (naudota Kotanyi)
- malta raudonoji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
- druska
- malti juodieji pipirai
- svogūnai: 1
- česnakas: 3 skiltelių
- šaltai rūkyta pjaustyta kiaulienos šoninė: 125 gramų
- marinuotos voveraitės: 0,5 litro
- pomidorų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
- krakmolas 1 v.š. + vanduo 3 v.š. (neprivaloma)
- Pradžioje kiaulienos gabaliukus apibarstome kuminu, rozmarinais, paprika, pagardiname su druska, maltais juodaisiais pipirais bei viską gerai išmaišome.
- Tuomet keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, apskrudiname kiaulienos gabaliukus (nesuverčiame visų iš karto į keptuvę, nes jie neapskrus, o troškinsis) bei sudedame į puodą.
- Tada toje pačioje keptuvėje pakepiname kubeliais supjaustytą svogūną, kol jis suminkštės. Po to dedame griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, maišant kepame maždaug 30 sekundžių bei viską sudedame į puodą.
- Į tą pačią keptuvę dedame kiaulienos šoninės gabaliukus, pakepame maždaug 1 minutę bei vėl sudedame į puodą.
- Ten pat suberiame šaltu vandeniu perplautas marinuotas voveraites. Viską užpilame karštu vandeniu, kad apsemtų bei troškiname ant nestiprios ugnies maždaug 30 minučių.
- Tuomet sudedame pomidorų padažą bei leidžiame užvirti.
- Vandenyje ištirpiname krakmolą, supilame į puodą bei užverdame (tai daryti nebūtina, jei padažas gaunasi tirštas).
- Galiausiai patiekiame su ryžiais ir skanaujame!
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
KALAKUTIENOS KEPSNELIAI SU POMIDORŲ IR PAPRIKŲ PADAŽU
Duonelė su karamelizuotais svogūnais, pomidorais ir rozmarinais
Pica su voveraitėmis
Rizotas su šviežia lašiša ir voveraitėmis
MAKARONAI SU GRYBAIS IR ŠONINE
VOVERAITĖS SU BULVĖMIS
ŽEMAITIŠKI BLYNAI KITAIP (SU VOVERAITĖMIS)
Su voveraitėmis troškintas triušis
ŽEMAIČIŲ BLYNAI KEPTI ORKAITĖJE
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
SRIUBA SU VOVERAITĖMIS IR RYŽIAIS
VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI
DARŽOVIŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS IR ANTIENA (ARBA VIŠTIENA) ORKAITĖJE
KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"
Kalakutienos kepsneliai su pomidorų ir paprikų padažu
JAUTIENOS STEIKAS SU DARŽOVĖMIS
kiaulienos kukuliukai su varške ir grietinėlės padažu
JAUTIENOS TROŠKINYS SU BULVĖMIS IR PUPELĖMIS
MARINUOTA KIAULIENOS ŠONINĖ SU BULVĖMIS
Vištienos - voveraičių šventinis troškinys
Jautienos salotos su marinuotų agurkų padažu