Blynų tortas Užgavėnėms su Rududu
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- kiaušiniai: 8
- pienas: 1 litro
- vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- romas: 3 valgomųjų šaukštų
- miltai: 490 gramų
- kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
- druska: 2 arbatinių šaukštelių
- cukraus pudra: 2 valgomųjų šaukštų
- aliejus: 250 mililitrų
- karamelizuotas sutirštintas pienas "Rududu": 1 skardinės (397 gramu)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaušinius išplakite iki purumo, kol jų tūris padidėja (maždaug 5 minutes).
2. Supilkite pieną ir romą, išmaišykite.
3. Tuomet atskirame dubenyje sumaišykite miltus su vaniliniu cukrumi, cukraus pudra, kepimo milteliais bei druska.
4. Miltų mišinį suberkite į kiaušinių plakinį ir išplakite iki visiškai vientisos masės.
5. Toliau lėtai plakdami, plona srovele supilkite aliejų.
6. Po to dubenį su paruošta tešla uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve maždaug 60 minučių.
7. Blynus kepkite (maždaug 22 centimetrų skersmens) keptuvėje. Pilkite maždaug 50 mililitrų tešlos (vienas samtis), greitai tešlą paskirstykite keptuvėje. Kepkite tol, kol blyno paviršius sutirštės ir pamatysite kylančius burbuliukus, o kepanti blyno pusė gražiai apskrus.
8. Paskui atsargiai apverskite ir kepkite kitą blyno pusę.
9. Karamelizuotą sutirštintą pieną šiek tiek paplakite, kad suminkštėtų bei taptų purus.
10. Pasiruoškite didelę lėkštę. Dėkite pirmąjį blyną, tolygiai aptepkite šaukšteliu karamelizuoto sutirštinto pieno ir uždenkite antru blynu. Šitaip susluoksniuokite blynus su kremu. Galite patiekti iškart, arba iki patiekimo laikykite šaldytuve.