kiaulienos kukuliukai su varške ir grietinėlės padažu
Kategorija: Kiauliena
Eksperimentas į kiaulienos faršą įdėti varškės itin pasiteisino, nes ji kukuliukams prideda bei minkštumo, ir sultingumo. Taipogi drąsiai galima įmaišyti į vištienos arba kalakutienos faršą, rezultatas bus nuostabus.
- kiaulienos mentės faršas: 500 gramų
- biri liesa varškė: 200 gramų
- kiaušiniai: 1
- malti džiuvesėliai: 1-2 valgomųjų šaukštų
- maltas česnakas: 1 arbatinio šaukštelio
- rūkyta malta raudonoji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
- druska
- malti juodieji pipirai
- grietinėlė: 150 gramų
- vanduo
- šviežiai pjaustyti krapai: žiupsnelio
- Iš pradžių į dubenį sudedame kiaulienos faršą, varškę, įmušame vieną kiaušinį, suberiame džiūvėsėlius, česnaką, papriką, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais.
- Tuomet viską gerai išminkome.
- Tada imame kepimo indą, sudedame suformuotus kiaulienos kukuliukus, įpilame vandens, kad apsemtų mažiau nei iki pusės kukuliukus.
- Kepame iki 185 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių.
- Po to kaitrą padidiname iki 200 laipsnių, supilame grietinėlę ir kepame maždaug 15-20 minučių. Galima dar įberti žiupsnelį druskos.
- Ant mėsos kukuliukų užberiame krapus ir patiekiame su mėgiamu garnyru. Skanaujame!
Kiaušinius dažome natūraliai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Šašlykų receptas su „Vytautu“
VIRTŲ BULVIŲ KUKULIUKAI
JAUTIENOS STEIKAS SU KEPTU KIAUŠINIU IR AŠTRIU PADAŽU
Šventėms – tortas „Snickers“
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
KALAKUTIENOS KEPSNELIAI SU POMIDORŲ IR PAPRIKŲ PADAŽU
Mėsos kukuliai su troškintais moliūgais
ŽEMAIČIŲ BLYNAI KEPTI ORKAITĖJE
"Tinginių balandėliai"
Šniceliai su balta duona ir padažu
Jautienos antrekotas keptuvėje
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
KALAKUTIENOS KUKULIAI SU SŪRIU
JAUTIENOS STEIKAS SU HOLLANDAISE PADAŽU
KALAKUTIENOS KUKULIAI SU ŠPINOKAIS IR SŪRIO PADAŽU
ŽUVIES KOTLETUKAI SU PADAŽU
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
Kukuliai su bešamelio padažu
KALAKUTIENOS ARBA VIŠTIENOS "PASTRAMA"
DARŽOVIŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS IR ANTIENA (ARBA VIŠTIENA) ORKAITĖJE
KIAULIENOS TROŠKINYS SU VOVERAITĖMIS
Kalakutienos kepsneliai su pomidorų ir paprikų padažu