BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
Kategorija: Grybų patiekalai / Bulvių patiekalai
- bulvės: 1 kilogramo
- manų kruopos: 2 valgomųjų šaukštų
- kukurūzų krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
- aliejus: 3 valgomųjų šaukštų (+ šiek tiek kepimui)
- miltai: poros saujų
- druska: pagal skonį
- Įdarui:
- pievagrybiai: 500 gramų (tinka ir miško grybai)
- svogūnai: 2
- džiovinti baravykai: 2-3 (nėra privaloma, bet naudojant pievagrybius, labai pagerina skonį ir kvapą)
- aliejus: šlakelio
- druska
- pipirai
- kiti mėgstami prieskoniai (nebūtina)
- Iš pradžių bulves kruopščiai nuplauname bei išverdame su lupenomis. Tada išvirusias bulves nupilame (pasiliekame 3-4 valgomuosius šaukštus bulvių sultinio), užpilame su šaltu vandeniu, truputį palaikome, kad atvėstų ir nulupusios sutarkuojame burokinės tarkos pagalba. Įberiame druskos bei išmaišome. Manų kruopas užpilame pasiliktu bulvių nuoviru bei palaikiusios keletą minučių supilame į sutarkuotas bulves. Bulvių paviršių pabarstome kukurūzų krakmolu bei išminkome. Supilame aliejų, dar kartelį išminkome bei paliekame maždaug 20-30 minučių "pailsėti".
- Įdaras: Pievagrybius su svogūnais nuvalome bei susmulkiname. Džiovintus baravykus sumalame kavamale. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame svogūnus bei pakepiname maždaug 7-10 minučių. Sudedame grybus, prieskonius bei pakepiname, kol skystis išgaruos.
- Formavimas: Drėgnomis rankomis imame bulvinės tešlos, suplojame paplotėlį, įdedame grybų įdaro bei formuojame tarsi "kotletą", kurį apvoliojame miltuose bei kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Skanaujame!
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
KIAULIENOS ZRAZAI SU GRYBAIS
PERLINIŲ KRUOPŲ KOŠĖ SU GRYBAIS IR DARŽOVĖMIS
Omletas su bulvėmis ir grybais
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
VIŠTIENA SU ČESNAKINIAIS GRYBAIS
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS
Kiaušinius dažome natūraliai
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS ZRAZAI SU DARŽOVIŲ ĮDARU
JAUTIENOS SUKTINUKAI “ZRAZAI“ SU IMBIERINIU ALUMI
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
VARŠKĖS IR MANŲ KRUOPŲ KUKULIAI
Kaip reta gardus patiekalas iš cukinijų! Sultingi vištienos kotletai
Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas
VIŠTIENOS IR BULVIŲ APKEPAS
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
CUKINIJŲ APKEPAS SU VIŠTIENA
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Sumuštinis
KRISTIJONO KRABŲ SALOTOS (MIŠRAINĖ)
Žemaičių blynai su grybais ir daržovėmis
MIEŽIŲ KOŠĖ SU GRYBAIS IR TOFU