TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA SU PIEVAGRYBIAIS IR SŪRIU
Kategorija: Sriubos
- moliūgas: 700-800 gramų (pjaustytas kubeliais)
- bulvės: 2 didelės (pjaustytos kubeliais)
- morkos: 2 didelės
- česnakas: 2 skiltelių
- svogūnai: 1
- pievagrybiai: 150 gramų
- sūris: 150 gramų
- riebi grietinėlė: 200 gramų (arba 3-4 šaukštų grietinės, bet su grietinėle skaniau)
- petražolės: ryšelio
- malti juodieji pipirai
- maltas muskato riešutas: žiupsnelio (nėra būtina)
- druska
- aliejus (pakepinimui)
- Iš pradžių moliūgą, bulves bei vieną griežinėliais supjaustytą morką sudedame į kokį nors sultinį (arba tiesiog vandenį) ir paverdame maždaug 20 minučių.
- Tuomet kitą morką sutarkuojame burokinės tarkos pagalba bei šiek tiek apkepiname aliejuje. Paskui dedame smulkiai supjaustytą česnaką, dar šiek tiek pakepiname. Tada ten pat keliauja kubeliais supjaustytas svogūnas ir dar šiek tiek pakepiname. Po to ateina eilė ir supjaustytiems pievagrybiams. Dar šiek tiek pakepiname vis pamaišydamos. Pasūdome, papipiriname.
- Viską suverčiame į sriubą. Paverdame 5 minutes. Sriubą pertriname (blenderiu, mikseriu arba kombainu). Suberiame sutarkuotą sūrį, supilame grietinėlę, susmulkintas petražoles bei dar pakaitiname iki užvirimo. Paprieskoniuojame, jeigu norsi, kuom tik širdis geidžia. Mėgaujamės!
VIŠTIENOS IR BULVIŲ APKEPAS
BULVIŲ IR MOLIŪGŲ APKEPAS
RINTA MOLIŪGŲ SRIUBA
Aštri trinta moliūgų sriuba
KEPTŲ MOLIŪGŲ SRIUBA SU VIŠTIENOS KUKULIAIS
Kiaušinius dažome natūraliai
Silkė su svogūnais, salierais ir pievagrybiais
CUKINIJŲ APKEPAS SU VIŠTIENA
KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"
TRINTA MOLIŪGŲ IR VIŠTIENOS SRIUBA
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PIEVAGRYBIAIS
BULVIŲ PLOKŠTAINIS SU CUKINIJA
Jautienos troškinys su daržovėmis
Vištienos galantinas. Įdaryta višta.
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS
PRANCŪZIŠKAS (DAUPHINOIS) BULVIŲ APKEPAS
VIŠTŲ KEPENĖLĖS SU KEPTOMIS BULVĖMIS
BULVIŲ APKEPAS SU CUKINIJA IR ŠPINATAIS
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
RECEPTAS: DARŽOVIŲ "KOTLETAI"
MAKARONAI SU ŠPINATAIS, PIEVAGRYBIAIS IR KARAMELIZUOTAIS SVOGŪNAIS
Kopūstų blyneliai
Duonos riekelėje keptas kiaušinis