Mėsos kukuliai su troškintais moliūgais

Kategorija: Kiauliena


Mėsos kukuliai su troškintais moliūgais

Paskelbė:
04 Balandžio 2020

Ingredientai:

  • Mėsos kukuliams:
    • kiauliena: 500 gramų
    • gelsvė
    • mėta
    • druska
    • česnakas: 2 skiltelių
    • kiaušiniai: 1
    • džiūvėsėliai: 6 šaukštų
    • malta paprika: 1 šaukštelio
  • Troškintiems moliūgams:
    • tyras alyvuogių aliejus: 1 šaukštelio
    • česnakas: 1 skiltelės
    • moliūgo minkštimas: 500 gramų
    • daržovių sultinys: 125 mililitrų (arba vanduo)
    • druska
    • pipirai
    • tarkuotas muskatas: žiupsnelio
    • gelsvė
    • pitos duonelė: 4-6
    • natūralus jogurtas

  1. Recepto paruošimas:

  2. Pirmiausia visus mėsos kukuliams skirtus ingredientus sudedame į nemažą dubenį ir gerai išmaišome.
  3. Tada drėgnomis rankomis formuojame nedidelius kukulius (maždaug graikiško riešuto dydžio).
  4. Suformuotus mėsos kukulius išdėliojame ant kepimo skardos ištiestos kepimo popieriumi.
  5. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių temperatūros maždaug 20-30 minučių. Kepimo laikas priklausys nuo Jūsų kukulių dydžio.
  6. Per tą laiką, kol kepa kukuliai, puode įkaitiname aliejų, suberiame kapotą česnaką ir kaitiname kol suminkštės.
  7. Supjaustyta moliūgą suberiame į puodą ir užpilame sultiniu, pagardiname druska bei pipirais.
  8. Kai jau skystis užvirs, sumažiname kaitrą ir troškiname su uždengtu dangčiu kol suminkštės, bet dar bus ganėtinai tvirtas.
  9. Nukeliame dangtį, pagardiname muskato riešutu bei gelsve, sudedame mėsos kukulius, padidiname kaitrą ir kaitiname kol skystis nugaruos.
  10. Patiekiame su pitos duonele ir šiek tiek natūralaus jogurto. Lepinamės!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: