Patys skaniausi žemaičių blynai
Kategorija: Blynai
INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 45 MIN.
1.
Išvirkite bulves (nepjaustytas, su lupena), o kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išminkykite. Bulvių krakmolingumas skirtingas, tad jeigu masė atrodo per lipnį ir neformuojama, įdėkite dar krakmolo.
2.
Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
3.
Iš bulvių masės formuokite blynus, į jų vidų įdėdami mėsos įdaro.
4.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame ant vidutinės ugnies kepkite blynus, apkepdami iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškepusius blynus sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.
5.
Padažui keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.
PORCIJŲ SKAIČIUS: 4
TEŠLAI: | ||
15 vienetų | bulvių (vidutinio dydžio) | |
2 vienetai | kiaušinių | |
3 šaukštai | miltų | |
3 šaukštai | krakmolo | |
1 šaukštelis | druskos | |
ĮDARUI: | ||
300 gramų | kalakutienos faršo | |
1 vienetas | svogūnų | |
šiek tiek | druskos | |
šiek tiek | juodųjų pipirų | |
PADAŽUI: | ||
150 gramų | grietinės | |
150 gramų | pieno | |
1 šaukštas | sviesto | |
1 šaukštelis | miltų | |
1 skiltelė | česnako | |
šiek tiek | krapų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 45 MIN.
1.
Išvirkite bulves (nepjaustytas, su lupena), o kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išminkykite. Bulvių krakmolingumas skirtingas, tad jeigu masė atrodo per lipnį ir neformuojama, įdėkite dar krakmolo.
2.
Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
3.
Iš bulvių masės formuokite blynus, į jų vidų įdėdami mėsos įdaro.
4.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame ant vidutinės ugnies kepkite blynus, apkepdami iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškepusius blynus sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.
5.
Padažui keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.
Kiaušinius dažome natūraliai
Purūs ir minkšti žemaičių blynai
Itin skanūs bulvių paplotėliai su įdaru
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Patobulinti bulviniai blynai
ŽEMAIČIŲ BLYNAI KEPTI ORKAITĖJE
Žemaičių blynai ri cepakai
Virtų bulvių blyneliai su daržovėmis
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Naminiai kibinai su vištiena
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
Virtų bulvių kukuliai su baltu padažu
Ispaniška tortilja su kumpiu
Žemaičių blynai su grybais ir daržovėmis
Jautienos kukuliai su kario ir kokosų pieno padažu
Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele
Šniceliai su balta duona ir padažu
Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Jautienos salotos su marinuotų agurkų padažu
Bulvių krepšeliai su daržovėmis ir silke
Minkštutėlis vos per pusvalandį pamarinuotas šašlykas
Tortas „Juodasis miškas“
Kepenėlių salotos su daržovėmis