Patys skaniausi žemaičių blynai

Kategorija: Blynai


Patys skaniausi žemaičių blynai

Paskelbė:
25 Kovo 2019
INGREDIENTAI:
 PORCIJŲ SKAIČIUS: 4

TEŠLAI:
15 vienetųbulvių (vidutinio dydžio)
2 vienetaikiaušinių
3 šaukštaimiltų
3 šaukštaikrakmolo
1 šaukštelisdruskos
ĮDARUI:
300 gramųkalakutienos faršo
1 vienetassvogūnų
šiek tiekdruskos
šiek tiekjuodųjų pipirų
PADAŽUI:
150 gramųgrietinės
150 gramųpieno
1 šaukštassviesto
1 šaukštelismiltų
1 skiltelėčesnako
šiek tiekkrapų


PARUOŠIMO BŪDAS:
 PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 45 MIN.
1.
Išvirkite bulves (nepjaustytas, su lupena), o kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išminkykite. Bulvių krakmolingumas skirtingas, tad jeigu masė atrodo per lipnį ir neformuojama, įdėkite dar krakmolo.

2.
Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

3.
Iš bulvių masės formuokite blynus, į jų vidų įdėdami mėsos įdaro.

4.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame ant vidutinės ugnies kepkite blynus, apkepdami iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškepusius blynus sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.

5.
Padažui keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: