DARŽOVIŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS IR ANTIENA (ARBA VIŠTIENA) ORKAITĖJE

Kategorija: Apkepai / Daržovių patiekalai / Vištiena ir paukštiena


DARŽOVIŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS IR ANTIENA (ARBA VIŠTIENA) ORKAITĖJE

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • šviežia ančių kulšelių mėsa: 340 gramų (arba vištienos kulšelių mėsa)
    • raudonosios paprikos: 1
    • čili pipirai: 1
    • poras: gabaliuko
    • mėgiami grybai: 150 gramų (naudoti "Shimeji, tinka ir pievagrybiai)
    • rūkyta malta raudonoji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • šviežios bulvės: 10 (nedidelių)
    • tarkuotas fermentinis sūris: 150 gramų
    • druska
    • malti juodieji pipirai
  1. Iš pradžių bulves kruopščiai nuplauname bei išverdame pasūdytame vandenyje.
  2. Tuomet antienos (arba vištienos) mėsytę pasmulkiname, papriką supjaustome juostelėmis, čili pipirą - griežinėliais, porą - pusžiedžiais, nuo grybų nupjauname apačią bei išskirstome atskirai grybus.
  3. Tada keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, dedame antieną (arba vištieną) bei kepame maždaug 5 minutes, dedame paprikas - kepame dar 5 minutes, po to suberiame rūkytą papriką, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais, dedame porą, išmaišome ir kai tik suminkštės poras, nuimame keptuvę nuo ugnies, sudedame grybus ir išmaišome.
  4. Kepimo indo dugną patepame šiek tiek aliejumi, išdėliojame virtas bulves supjaustytas skiltelėmis, ant viršaus išdėliojame pasiruoštą keptuvės turinį, užberiame sutarkuotą sūrį.
  5. Galiausiai kepame iki 210 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes. arba tol, kol sūris išsilydys bei šiek tiek apskrus. Mėgaujamės!
  6. Rekomendacija: Daugiau bulvių apkepai receptų rasite: Bulvių apkepai.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: