ŠPINATŲ IR ŽUVIES PYRAGAS
Kategorija: Žuvies patiekalai / Vegetariški / Veganiški
- Tešlai:
- šaltas sviestas: 100 gramų
- miltai: 1 stiklinės
- kiaušiniai: 1
- pienas: 1-2 šaukštų
- druska: 0,5 šaukštelio
- cukrus
- Įdarui:
- špinatai: 300 gramų
- porai: 1
- sviestas: 1 šaukšto
- aliejus: 1 šaukšto
- kiaušiniai: 2
- grietinėlė: 150 gramų
- pienas: 100 mililitrų
- fermentinis sūris: 150 gramų
- rūkyta lašiša: 200 gramų (arba sūdyta)
- druska
- malti juodieji pipirai
- Pradžioje tešlai miltus sumaišome su druska bei žiupsneliu cukraus. Sudedame šalto sviesto gabalėlius bei triname tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Įmušame kiaušinį, supilame pieną bei užminkome tešlą. Suminkome ją į rutulį, suvyniojame į maistinę plėvelę bei 30 minučių palaikome šaldytuve.
- Tuomet iškočiojame tešlą bei ja išklojame kepimo indą, užlenkiame kraštus. Dedame jį 15–20 minučių į šaldymo kamerą. Kol tešla vėsta, pagaminame įdarą. Špinatus perrenkame, nuplauname bei nuvarviname. Porą supjaustome griežinėliais.
- Tada keptuvėje įkaitiname sviestą, aliejų bei kelias minutes patroškiname špinatus su porais. Nukeliame nuo ugnies bei leidžiame atvėsti. Pagardiname su prieskoniais.
- Po to kiaušinius išplakame su pienu bei grietinėle. Įmaišome tarkuotą sūrį bei pakepintus špinatus su porais. Pabarstome druska (sūdome saikingai, nes jau pati žuvis sūroka), maltais pipirais bei supilame į tešla išklotą indą. Lengvai įspaudžiame lašišos gabaliukus bei kepame maždaug 40 minučių 160 laipsnių temperatūros orkaitėje.
- Pyragas skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs, patiekiame jį pašlakstę grietinėle arba kokiu nors padažu. Skanaujame!
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Bulvių pyragas su grybais
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Skanusis močiutės obuolių pyragas
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Lašiša tešloje su špinatais ir kreminiu sūriu
Sriuba su porais ir lašiša
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
BULVIŲ PYRAGAS SU GRYBAIS IR JAUTIENA
Velykinis „Napoleonas“
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
AVIENOS-VIŠTIENOS MALTINUKAI SU PORAIS
Omletas su sūdyta lašiša
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
Šokoladinis karamelinis pyragas
POMIDORŲ IR ŽUVIES TROŠKINYS
ŽUVIES KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
BULVINUKAI SU GRYBŲ PADAŽU
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
ŽALIOSIOS SALOTOS SU LAŠIŠA
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru