ŽEMAITIŠKI BLYNAI KITAIP (SU VOVERAITĖMIS)

Kategorija: Grybų patiekalai / Blynai


ŽEMAITIŠKI BLYNAI KITAIP (SU VOVERAITĖMIS)

Paskelbė:
29 Kovo 2019
  • Bulvių tešlai:
    • virtos bulvės: 600 gramų
    • alvyuogių aliejus: 2 šaukštų
    • miltai: 110 gramų
    • parmezano sūris: 100 gramų
    • džiūvėsėliai
    • druska
  • Įdarui:
    • sviestas: 10 gramų
    • marinuotos voveraitės: 50 gramų
    • svogūnai: 0,5
    • šviežias čiobrelis
  1. Bulvių tešla: Išvirtas bei nuluptas bulves sutriname su grūstuvėliu, sumaišome su parmezanu, pasūdome ir po truputį minkydamos beriame miltus. Tešla privalo gautis puri bei lengva.
  2. Įdaras: Svieste pakepiname susmulkintą svogūną bei kapotas voveraites. Atvėsiname įdarą.
  3. Tuomet formuojame žemaičių blynus. Apvoliojame džiūvėsėliuose bei iškepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Mėgaujamės su grietine arba mėgstamu padažiuku.:)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: