ŽEMAITIŠKI BLYNAI KITAIP (SU VOVERAITĖMIS)
Kategorija: Grybų patiekalai / Blynai
- Bulvių tešlai:
- virtos bulvės: 600 gramų
- alvyuogių aliejus: 2 šaukštų
- miltai: 110 gramų
- parmezano sūris: 100 gramų
- džiūvėsėliai
- druska
- Įdarui:
- sviestas: 10 gramų
- marinuotos voveraitės: 50 gramų
- svogūnai: 0,5
- šviežias čiobrelis
- Bulvių tešla: Išvirtas bei nuluptas bulves sutriname su grūstuvėliu, sumaišome su parmezanu, pasūdome ir po truputį minkydamos beriame miltus. Tešla privalo gautis puri bei lengva.
- Įdaras: Svieste pakepiname susmulkintą svogūną bei kapotas voveraites. Atvėsiname įdarą.
- Tuomet formuojame žemaičių blynus. Apvoliojame džiūvėsėliuose bei iškepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Mėgaujamės su grietine arba mėgstamu padažiuku.:)
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
Pica su voveraitėmis
ŽEMAIČIŲ BLYNAI KEPTI ORKAITĖJE
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
KIAULIENOS TROŠKINYS SU VOVERAITĖMIS
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
Rizotas su šviežia lašiša ir voveraitėmis
BULVINIAI BLYNAI SU ĮDARU IR APSKRUDUSIA SŪRIO PLUTELE
Žemaičių blynai ri cepakai
SRIUBA SU VOVERAITĖMIS IR RYŽIAIS
LIETINIAI BLYNAI SU SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽU IR RIEŠUTAIS
Su voveraitėmis troškintas triušis
Kiaušinius dažome natūraliai
Patys skaniausi žemaičių blynai
Menkė džiūvėsėliuose su bulvių koše
Žemaičių blynai su grybais ir daržovėmis
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
UKRAINIETIŠKI VIRTINIAI SU BULVIŲ ĮDARU
Mielinės spurgos su džemu
Patobulinti bulviniai blynai
KĖDAINIŲ BLYNAI
Bulvių kroketai su varške ir sūriu