Žemaičių blynai su grybais ir daržovėmis
Kategorija: Grybų patiekalai / Blynai / Bulvių patiekalai
Ingredientai:
- Tešlai:
- bulvės: 10 (vidutinio dydžio)
- miltai: 4 valgomųjų šaukštų
- druska: žiupsnelio
- Įdarui:
- svogūnai: 1 didelės galvos, labai smulkiai supjaustytos (~1 stiklinė)
- morkos: 1 didelės, supjaustytos labai smulkiais kubeliais (~1 stiklinė)
- saliero gumbas: ketvirtadalio, supjaustyto labai smulkiais kubeliais (~1 stiklinė)
- džiovinti grybai: 2 saujų, išmirkytų, perplautų ir labai smulkiai supjaustytų (~1,5 stiklinės)
- žolelių prieskonių mišinys: 0,5 arbatinio šaukštelio (raudonėliai, bazilikai, mairūnai, rozmarinai, čiobreliai)
- jūros druska ir juodieji pipirai: pagal skonį
- alyvuogių aliejus: kepimui
- Patarimas: Video esančiame žemiau galite matyti patį geriausią ir būdą kaip virti bulves su lupenomis ir jas labai greitai nulupti! :)
- Po to nulupame ir sumalame per mėsmalę. Įdedame žiupsnelį druskos ir miltus. Išminkome ir tešla paruošta.
- Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame svogūnus ir maišant apkepame, kol šiek tiek pageltonuos. Sudedame morkas ir salierą. Maišydami pakepame minutėle, įpilame porą šaukštų vandens ir uždedame.
- Sumažiname ugnį ir paliekame troškintis maždaug 5 minutes, retsykiais pamaišant. Sudedame grybus, pagardiname prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais.
- Išmaišome, įpilame porą šaukštų vandens ir uždengiame. Troškiname ant mažiausios ugnies maždaug 5-6 minutes, kol daržovės bus gerai ištroškintos ir minkštos, retsykiais pamaišant. Užgesiname ugnį ir paliekame uždengtą įdarą pastovėti dar maždaug 5 minutėm. Leidžiame įdarui atvėsti.
- Su drėnomis rankomis iš bulvių tešlos formuojame delnuose paplotėlį. Į jo vidurį įdedame kiek tik išeina daugiau įdaro ir „uždarome“ paplotelį, kad įdaras neišlįstų į paviršių.
- Blynas formuojant išeina apvalios - pailgos formos. Jį tarp delnų labai atsargiai suspaudžiame, kad įdaras neišlįtų į paviršių, bet kad taptų plokščios formos ir dedame į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepame ant vidutinės ugnies, kol gražiai paruduos.
Raktažodžiai:
Žemaičių blynai, blynai su grybais, kaip gaminti zemaiciu blynus, zemaiciu blynu receptai, blynu receptai, blynu receptas, bulviu patiekalai, is bulviu, skanus blynai, zemaiciu blynai su idaru
Pikantiški 6 šašlykų receptai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinius dažome natūraliai
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
Šokoladinis tiramisų tortas
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
Vytaro Radzevičiaus žuvienė „iš galvos“
Jautienos ir kokosų karis
Šventėms – tortas „Snickers“
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
Sotus avienos ragu
LIETINIAI BLYNAI SU MĖSA IR DARŽOVĖMIS
KIAULIENOS ZRAZAI SU GRYBAIS
UKRAINIETIŠKI VIRTINIAI SU BULVIŲ ĮDARU
Vištienos šaltiena su daržovėmis.
Makaronai su jūros gėrybių ir šoninės padažu
Lietinių kąsneliai su lašišomis
Makaronų apkepas su daržovėmis
ŽEMAIČIŲ BLYNAI KEPTI ORKAITĖJE
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
KALAKUTIENOS KEPSNELIAI SU POMIDORŲ IR PAPRIKŲ PADAŽU