RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
Kategorija: Sriubos
- šviežios rūgštynės: 100 gramų
- svogūnai: 1 (vid. dydžio)
- morkos: 1 (didelės)
- saliero stiebai: 1
- sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
- vištienos krūtinėlė: 200 gramų (be odos ir kaulų)
- vištienos sultinys: 1200 mililitrų
- bulvės: 2 (vid. dydžio)
- lauro lapeliai: 8
- juodieji pipirai: 8 žirnelių
- susmulkinti švieži krapai: 1 valgomojo šaukšto su kaupu
- susmulkintos šviežios petražolės: 1 valgomojo šaukšto su kaupu
- česnakas: 1 skiltelės
- druska
- malti juodieji pipirai
- Patiekimui:
- kiaušiniai: 4
- grietinė
- Iš pradžių svogūną nulupame bei supjaustome nedideliais kvadratėliais. Morką nuskutame bei sutarkuojame. Saliero stiebą susmulkiname griežinėliais.
- Tuomet prikaistuvyje ištirpiname sviestą, suberiame svogūną, pakepame maišydamos keletą minučių, paskui suberiame salierą, irgi pakepame keletą minučių. Suberiame morkas bei kepame maišydamos, kol suminkštės.
- Tada viščiuko krūtinėlę sumalame, suberiame pas daržoves bei pakepame maždaug 5-7 minutes, vis maišydamos.
- Po to supilame sultinį, suberiame nuluptas bei smulkiai susmulkintas bulves, įmetame lauro lapelius ir juoduosius pipirus, išmaišome. Verdame, kol bulvės suminkštės.
- Rūgštynes nupilame su verdančiu vandeniu, paskui pakišame po lediniu vandeniu, nusunkiame bei susmulkinkite. Kai jau bulvės suminkštėja, suberiame rūgštynes. Po maždaug 5 minučių suberiame krapus, petražoles bei susmulkintą česnako skiltelę. Išmaišome bei paverdame dar kokias 5 minutes.
- Paragaukite, ar pagal Jūsų skonį netrūksta druskos, paskaniname maltais juodaisias pipirais. Patiekiame su grietine bei susmulkintais kietai virtais kiaušiniais, apibarstydamos šviežiais krapais. Mėgaujamės!
- Pastebėjimas: Kartais viščiuko krūtinėlės nemalu, o tiesiog supjaustau mažais gabalėliais, todėl, jei neturite mėsmalės, siūlau išbandyti šį variantą.
Rūgštynių sriuba
Skaniausia rūgštynių sriuba
KALAKUTIENOS IR PUPELIŲ TROŠKINYS
KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"
PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA SU PIEVAGRYBIAIS IR SŪRIU
Sriuba su porais ir lašiša
Pomidorinė vištienos sriuba su avinžirniais
Spagečiai Su Vištiena
TRINTA POMIDORŲ IR PAPRIKŲ SRIUBA
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS
MAKARONAI SU VIŠTIENA KREMINIAME TIKKA PADAŽE
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PAPRIKA
JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKINIU SVIESTO PADAŽU
Aštrus troškinys su vištiena
TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
PRANCŪZIŠKA CUKINIJŲ SRIUBA
AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS
DARŽOVIŲ SRIUBA SU VIŠTŲ SKILVELIAIS
JAUTIENOS TROŠKINYS SU BULVĖMIS IR PUPELĖMIS
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!