Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
Kategorija: Grybų patiekalai / Salotos, mišrainės
Nebūna Kūčių, kad nepagaminčiau šios keptų morkų mišrainės. Ji idealiai dera prie keptos žuvies. Taip pat dėl savo ryškumo, ji idealiai papuošia stalą. Aš įprastai mišrainei naudoju parduotuvėje pirktas šaldytas voveraites, bet tinka tiek pievagrybiai, tiek konservuoti miško grybai. Jeigu tik turite pastarųjų, jūsų pačių rinktų, konservuotų bei saugotų Kūčių stalui, jis bus tik dar jaukesnis bei šventiškesnis.
- Reikes:
- morkos: 4 (vid. dydžio)
- svogūnai: 4 (pas mane 3 didesni ir 1 mažesnis)
- šaldytos voveraitės: 250 gramų
- pupelės: 1 skardinės
- pomidorų padažas: kelių šaukštų
- aliejus (kepimui)
- druska: pagal skonį
- malti juodieji pipirai: pagal skonį
- Iš pradžių morkas nuskutame ir sutarkuojame stambia tarka. Tris didelius svogūnus nulupame ir supjaustome pusžiedžiais.
- Tuomet morkas ir svogūnus suverčiame į įkaitintą keptuvę su aliejumi, uždengiame ir kepame tol, kol suminkštės. Kartas nuo karto reikia nudengti ir pamaišyti, gali reikėti įpilti dar šlakelį aliejaus, kad nedegtų.
- Kai jau baigia iškepti, pagal skonį pabarstome druska bei pipirais, sudedame pomidorų padažą.
- Šaldytas voveraites apverdame pagal instrukcijas nurodytas ant pakelio.
- Tada išvirusias voveraites supjaustome mažesniais gabaliukais, smulkiais kubeliais supjaustome likusį svogūną ir kartu pakepiname. Pagal savo skonį pabarstome druska bei pipirais.
- Keptas morkas sumaišome su voveraitėmis bei pupelėmis.
- Labai gardu patiekti su kepta žuvimi (pavyzdžiui, lašiša). Skanaus!
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Kiaušinius dažome natūraliai
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Šašlykai greituoju būdu..
KIAULIENOS TROŠKINYS SU VOVERAITĖMIS
Tuno salotos: puikus pasirinkimas tiek Kūčių, tiek kasdieniam stalui
Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo.
Mini krepšeliai - užkandėlės jūsų šventiniam stalui
ŽUVIES KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
Gardi prancūziška svogūnų sriuba
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis
KITOKIE ČIRVINIAI BLYNAI
ŽEMAITIŠKI BLYNAI KITAIP (SU VOVERAITĖMIS)
Pica su voveraitėmis
Itališkas baklažanų apkepas
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Rizotas su šviežia lašiša ir voveraitėmis
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)
Klasikinis medaus tortas
Su voveraitėmis troškintas triušis
KALAKUTIENOS ARBA VIŠTIENOS "PASTRAMA"
Žydinčių pomidorų tręšimas. Atskleistos visos paslaptys