BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS

Kategorija: Grybų patiekalai / Sriubos


BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS

Paskelbė:
03 Balandžio 2019

    • konservuoti burokėliai: 0,5 stiklainiukai ~250 mililitrų (labiausiai tinka konservuoti obuolių sultyse)
    • bulvės: 3 didelės (arba 6 mažesnės)
    • morkos: 1 (vidutinio dydžio)
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 3 skiltelių
    • miško grybai: 1 dubenėlio (arba pievagrybiai)
    • konservuotos pupelės pomidorų padaže: 1 skardinės (nėra būtina)
    • druska
    • pipirai
    • mėgstami prieskoniai
    • lauro lapeliai: poros
    • aliejus
  1. Iš pradžių puode įkaitiname aliejų ir, vis pamaišydamos, kas porą minučių palaipsniui suberiame pusiau stambiai supjaustytą svogūną, į keturias penkias dalis supjaustytus pievagrybius, tarkuotą morką bei smulkiai sukapotą česnaką.
  2. Maišydamos pakepame dar keletą minučių bei užpilame užvirusiu vandeniu (~0,7 litro), sudedame kubeliais supjaustytas bulves, iš stiklainio supilame burokėlius (su visomis sultimis), įmetame porą lauro lapų, pribarstome prieskonių ir pipirų bei uždengusios puodą verdame ant silpnos ugnies, kol bulvės taps minkštos.
  3. Po to, nupylusios didžiąją dalį pupelių skystimo, suverčiame jas į sriubą bei verdame dar maždaug 10 minučių. Patiekiame ir skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: