ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA

vakarykštis (sudžiuvęs) prancūziškas batonas: 2 didelių riekių
kiaušiniai: 2
česnakas: 2 didelių skiltelių
karštas vanduo: 600 mililitrų
alyvuogių aliejus: 2,5 valgomojo šaukšto
vištienos sultinys: 0,5 kubelio
saldžiosios/raudonos paprikos milteliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
druska
Iš pradžių karštame vandenyje ištirpinkite pusę sultinio kubelio.
Tuomet kiaušinius įmuškite į atskirus indelius. Atidėkite į šalį.
Tada česnako skilteles nulupkite, smulkiai supjaustykite. Batono riekes supjaustykite dideliais kubeliais.
Po to didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinio kaitrumo ugnies. Sudėkite susmulkintą česnaką, labai trumpai pakepinkite, kol česnakas šiek tiek apskrunda. Paskui sudėkite batono kubelius, pakepinkite kelias minutes, kol šie truputį apskrunda, pagardinkite paprikos milteliais bei išmaišykite. Tuomet supilkite vištienos sultinį į keptuvę, kaitinkite, kol užverda bei iškart įpilkite abu kiaušinius, toliau vieną nuo kito (tik nemaišome sriubos!). Kaitinkite sriubą dar maždaug 3-4 minutes, kol kiaušiniai šiek tiek pabaltuoja.
Galiausiai sriubą atsargiai (kad nesugadintumėte kiaušinio) supilstykite į 2 dubenėlius. Jeigu reikia/norisi pagardinkite druska. Mėgaukitės!
Patarimai: Vietoje sultinio kubelio galima naudoti ir natūralų sultinį. Jeigu norisi skystesnės sriubos, tada įpilame daugiau sultinio.
Pastebėjimas: Kas gali geriau sušildyti vėsiomis rudens dienomis nei nuostabus dubenėlis karštos, garuojančios sriubos?? Aš pati asmeniškai esu didelė sriubų mėgėja, todėl prasidėjus vėsesniam metų laikui pas mane virtuvėje labai dažnai garuoja dubenėlis sriubos. Įvairias sriubas aš mėgstu ne tik dėl sušildančio efekto, bet ir dėl jų lengvo pagaminimo ir, žinoma, dėl itin greitai aplankančio sotumo jausmo. Tokia ispaniška česnakinė sriuba yra kone viena greičiausiai paruošiamų sriubų, kokią man tik teko virti. Keletas ingredientų, vos 15 minučių ir tobula sriuba jau patiekta ant stalo! Sriuba taip pat padės sustiprinti imunitetą, todėl česnako skiltelių galima naudoti tiek, kiek norisi, priklausomai kaip labai mėgstate česnaką (arba nemėgstate). Taip pat, ši sriuba – tobulas būdas panaudoti vakarykštį, sudžiūvusį batoną. Jeigu nenaudosite sultinio kubelių, naudokite natūralų sultinį ir jei norisi pilame į sriubą daugiau negu nurodyta recepte. Taigi, sriubą itin lengvai galima prisitaikyti savo skoniui.
kiaušiniai: 2
česnakas: 2 didelių skiltelių
karštas vanduo: 600 mililitrų
alyvuogių aliejus: 2,5 valgomojo šaukšto
vištienos sultinys: 0,5 kubelio
saldžiosios/raudonos paprikos milteliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
druska
Iš pradžių karštame vandenyje ištirpinkite pusę sultinio kubelio.
Tuomet kiaušinius įmuškite į atskirus indelius. Atidėkite į šalį.
Tada česnako skilteles nulupkite, smulkiai supjaustykite. Batono riekes supjaustykite dideliais kubeliais.
Po to didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinio kaitrumo ugnies. Sudėkite susmulkintą česnaką, labai trumpai pakepinkite, kol česnakas šiek tiek apskrunda. Paskui sudėkite batono kubelius, pakepinkite kelias minutes, kol šie truputį apskrunda, pagardinkite paprikos milteliais bei išmaišykite. Tuomet supilkite vištienos sultinį į keptuvę, kaitinkite, kol užverda bei iškart įpilkite abu kiaušinius, toliau vieną nuo kito (tik nemaišome sriubos!). Kaitinkite sriubą dar maždaug 3-4 minutes, kol kiaušiniai šiek tiek pabaltuoja.
Galiausiai sriubą atsargiai (kad nesugadintumėte kiaušinio) supilstykite į 2 dubenėlius. Jeigu reikia/norisi pagardinkite druska. Mėgaukitės!
Patarimai: Vietoje sultinio kubelio galima naudoti ir natūralų sultinį. Jeigu norisi skystesnės sriubos, tada įpilame daugiau sultinio.
Pastebėjimas: Kas gali geriau sušildyti vėsiomis rudens dienomis nei nuostabus dubenėlis karštos, garuojančios sriubos?? Aš pati asmeniškai esu didelė sriubų mėgėja, todėl prasidėjus vėsesniam metų laikui pas mane virtuvėje labai dažnai garuoja dubenėlis sriubos. Įvairias sriubas aš mėgstu ne tik dėl sušildančio efekto, bet ir dėl jų lengvo pagaminimo ir, žinoma, dėl itin greitai aplankančio sotumo jausmo. Tokia ispaniška česnakinė sriuba yra kone viena greičiausiai paruošiamų sriubų, kokią man tik teko virti. Keletas ingredientų, vos 15 minučių ir tobula sriuba jau patiekta ant stalo! Sriuba taip pat padės sustiprinti imunitetą, todėl česnako skiltelių galima naudoti tiek, kiek norisi, priklausomai kaip labai mėgstate česnaką (arba nemėgstate). Taip pat, ši sriuba – tobulas būdas panaudoti vakarykštį, sudžiūvusį batoną. Jeigu nenaudosite sultinio kubelių, naudokite natūralų sultinį ir jei norisi pilame į sriubą daugiau negu nurodyta recepte. Taigi, sriubą itin lengvai galima prisitaikyti savo skoniui.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Gardieji čenakai su kiauliena

Prancūziška svogūnų sriuba

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Skaniausi čenachai (čenakai) su kiauliena

Šniceliai su balta duona ir padažu

Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu

PIEVAGRYBIŲ KIŠAS

Svogūnų sriuba

Sunku būtų rasti skanesnį sumuštinį

LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS

ČENAKAI SU KIAULIENA

KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"

ŽIRNELIŲ SRIUBA SU KOKOSŲ PIENU

MIEŽIŲ KOŠĖ SU GRYBAIS IR TOFU

CUKINIJŲ IR MORKŲ APEKPAS SU LAŠIŠA

AMERIKIETIŠKAS MAKARONŲ IR SŪRIO APKEPAS (MAC AND CHEESE)

Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)

VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ

Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį

KEPTŲ MOLIŪGŲ SRIUBA SU VIŠTIENOS KUKULIAIS

TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ

Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“

Gardi prancūziška svogūnų sriuba