JAUTIENOS TROŠKINYS SU BULVĖMIS IR PUPELĖMIS

Kategorija: Jautiena, veršiena


JAUTIENOS TROŠKINYS SU BULVĖMIS IR PUPELĖMIS

Paskelbė:
04 Balandžio 2019

    • jautiena: 600 gramų
    • karštai rūkytas kumpis: 120 gramų
    • pupelės pomidorų padaže: 1 skardinės
    • bulvės: 6 (vid. dydžio)
    • baltieji svogūnai: 2 (vid. dydžio)
    • česnakas: 3 skiltelių
    • sviestas: 30 gramų
    • raudonas sausas vynas: 100 mililitrų
    • sultinys: 400 mililitrų
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • kmynai, rozmarinas, pipirai druska
    • lauro lapeliai: 2
  1. Iš pradžių mėsytę supjaustykite kubeliais, pabarstykite ir druska, pipirais, gerai išmaišykite bei apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Atidėkite.
  2. Tuomet svogūnus bei česnako skilteles susmulkinkite. Inde, kuriame troškinsite, įkaitinkite sviestą bei apkepinkite jame susmulkintas daržoves. Sudėkite apkeptą mėsą. Tada supilkite sultinį, vyną, pupeles, įmeskite lauro lapus, ant viršaus uždėkite kumpio juosteles. Pabarstykite kmynais, pipirais ir rozmarinais, jeigu norisi, pasūdykite, uždenkite bei troškinkite maždaug 60 minučių.
  3. Po to nuskustas bulves supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, sudėkite į troškintuvą bei troškinkite dar 60-90 minučių ant mažos kaitros, kol mėsytė bus visiškai minkšta. Jeigu skystis betroškinant išgaruos, įpilkite šiek tiek vyno arba sultinio. Skanaukite!
  4. Pastebėjimas: Kitą kartą aš pupeles supilsiu vėliau, bent jau kartu su bulvėmis, nes jos man tarsi visiškai ištirpo. Mėsos atskirai neapkepiau, todėl aliejaus irgi nereikėjo. Buvo tikrai labai gardu.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: