KALAKUTIENOS IR PUPELIŲ TROŠKINYS

Kategorija: Kalakutiena


KALAKUTIENOS IR PUPELIŲ TROŠKINYS

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • kalakutienos šlaunelių mėsa: 400 gramų (be odos ir be kaulų)
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • svogūnai: 1
    • salierų stiebai: 2
    • morkos: 3
    • lauro lapai: 2
    • vištienos arba daržovių sultinys: 600 mililitrų
    • keptos pupelės: 2 skardinių (po 400 gramų)
  1. Iš pradžių kalakutieną (aš pati sunaudojau pusę vienos kalakuto šlaunelės be kaulo ir odos) supjaustykite nedideliais gabalėliais. Tuomet keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, dėkite supjaustytą kalakutieną bei pasmulkintą svogūną ir maišydamos kepkite, kol mėsa nebebus rausva, o svogūnas suminkštės.
  2. Tada sudėkite griežinėliais supjaustytus salierų stiebus bei morkas ir dar pakepkite maždaug kelias minutes pamaišydamos. Dėkite lauro lapus, pilkite sultinį, uždenkite bei troškinkite ant nedidelės ugnies apie 40 minučių, kol kalakutiena bus visiškai minkšta.
  3. Po to sudėkite pupeles, išmaišykite, troškinkite dar maždaug 5 minutes. Tiekite su žaliomis daržovėmis ir/ar ryžiais.
  4. Mes šį kartą pasirinkome valgyti su salotomis - irgi labai tiko. Gavosi tikrai gardus kalakutienos patiekalas. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: