Rūgštynių sriuba
Kategorija: Sriubos
Sudėtinės dalys:
- Daržovių sultinys, 800 ml
- Morkos, 2 vnt.
- Svogūnas, 1 vnt.
- Petražolės, pagal skonį
- Sviestas, 40 g
- Rūgštynės, 400 g
- Kiaušinis, 2 vnt.
- Miltai, 2 v. šaukštai
- Malti pipirai, pagal skonį
- Druska, pagal skonį
Gaminimas:
- Kietai išverdame du kiaušinius;
- Kruopščiai atrenkame ir nuplauname šviežias rūgštynes, sudedame į puodą su nedideliu kiekiu vandens ir verdame 10 minučių. Išvirusias rūgštynes petrinae sieteliu;
- Puode užverdame daržovių arba mėsos sultinį;
- Smulkiai supjaustome morkas, svogūną ir petražoles. Į puodą dedame sviesto ir pastatome ant kaitros – svieste apkepame smulkintas daržoves, įdedame keletą šaukštų miltų ir taip pat pakepiname, kol išputos. Į puodą supilame sultinį ir sudedame trintas rūgštynes, pagardiname maltais pipirais ir druska. Sriubą išmaišome ir verdame ant silpnos kaitros dar 10 min.
- Supilstome rūgštynių sriubą į lėkštes, pagardiname grietine ir įdedame kietai virto kiaušinio. Skanaus!
Keptos sezaminės vištienos receptas
Kiaušinius dažome natūraliai
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
Skaniausia rūgštynių sriuba
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
Orkaitėje keptas guliašas su paprikomis
Omletas su bulvėmis ir grybais
KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Šokoladinis maskarponės tortas su kava
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
Troškinti kopūstai su mėsa
Įdaryti kiaušiniai
Benediktinų užkandis su kiaušiniais ir olandišku padažu
PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
PRANCŪZIŠKA CUKINIJŲ SRIUBA
ŽEMAIČIŲ BLYNAI KEPTI ORKAITĖJE
Gardi prancūziška svogūnų sriuba