Rūgštynių sriuba

Kategorija: Sriubos


Rūgštynių sriuba

Paskelbė:
29 Sausio 2020

Sudėtinės dalys:

  • Daržovių sultinys, 800 ml
  • Morkos, 2 vnt.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Petražolės, pagal skonį
  • Sviestas, 40 g
  •  Rūgštynės, 400 g
  • Kiaušinis, 2 vnt.
  • Miltai, 2 v. šaukštai
  • Malti pipirai, pagal skonį
  • Druska, pagal skonį


Gaminimas:

  1. Kietai išverdame du kiaušinius;
  2. Kruopščiai atrenkame ir nuplauname šviežias rūgštynes, sudedame į puodą su nedideliu kiekiu vandens ir verdame  10 minučių. Išvirusias rūgštynes petrinae sieteliu;
  3. Puode užverdame daržovių arba mėsos sultinį;
  4. Smulkiai supjaustome morkas, svogūną ir petražoles. Į puodą dedame sviesto ir pastatome ant kaitros – svieste apkepame smulkintas daržoves, įdedame keletą šaukštų miltų ir taip pat pakepiname, kol išputos. Į puodą supilame sultinį ir sudedame trintas rūgštynes, pagardiname maltais pipirais ir druska. Sriubą išmaišome ir verdame ant silpnos kaitros dar 10 min.
  5. Supilstome rūgštynių sriubą į lėkštes, pagardiname grietine ir įdedame kietai virto kiaušinio. Skanaus!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: