AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS
Kategorija: Sriubos
skaldyti žirniai: 1 stiklinės
svogūnai: 1 (didelio)
švieži pomidorai: 3 vid. dydžio (arba savo sultyse konservuoti)
morkos: 2
moliūgo tyrė: 300 gramų
imbiero šaknis: 2 centimetrų gabaliuko
česnakas: 3 skiltelių
aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
druska
pipirai
aitrusis pipirai: šiek tiek
maltas kuminas: 0,5 valgomojo šaukšto
petražolių lapeliai: 1 saujos
čiobrelis: kelių šakelių
džiovinti raudonosios paprikos gabaliukai: 1 saujos
Iš pradžių žirnius užpilame su vandeniu, kad apsemtų per 5 centimetrus bei uždengus puodą paliekame virti ant nedidelės ugnies.
Tuomet keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame kubeliais supjaustytus svogūnus, stambiai tarkuotas morkas, riekelėmis supjaustytą imbierą ir česnakus, pipiro juostelę bei viską apkepiname, kad suminkštėtų.
Tada į puodą su verdančiais žirniais sukrečiame apkepintas daržoves, supilame moliūgų tyrę, džiovintas paprikas, šakutės pagalba sumaigytus konservuotus pomidorus, jei naudojame šviežius - užpilame su karštu vandeniu, kad odelės lengviau nusiluptų bei pasmulkinusios sudedame į verdančią sriubą. Paliekame viską virti maždaug pusvalandį, kartas nuo karto žvilgtelint, ar užtenka vandens.
Bebaigiant virti, sriubą pagardiname druska, pipirais, maltu kuminu bei smulkintais petražolių ir čiobrelių lapeliais. Mėgaujamės!
Pastebėjimas: Sriuba gavosi tiršta bei kvapni. Jei mėgstate dar aštriau - galite įmesti daugiau aitriosijo pipiro.
svogūnai: 1 (didelio)
švieži pomidorai: 3 vid. dydžio (arba savo sultyse konservuoti)
morkos: 2
moliūgo tyrė: 300 gramų
imbiero šaknis: 2 centimetrų gabaliuko
česnakas: 3 skiltelių
aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
druska
pipirai
aitrusis pipirai: šiek tiek
maltas kuminas: 0,5 valgomojo šaukšto
petražolių lapeliai: 1 saujos
čiobrelis: kelių šakelių
džiovinti raudonosios paprikos gabaliukai: 1 saujos
Iš pradžių žirnius užpilame su vandeniu, kad apsemtų per 5 centimetrus bei uždengus puodą paliekame virti ant nedidelės ugnies.
Tuomet keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame kubeliais supjaustytus svogūnus, stambiai tarkuotas morkas, riekelėmis supjaustytą imbierą ir česnakus, pipiro juostelę bei viską apkepiname, kad suminkštėtų.
Tada į puodą su verdančiais žirniais sukrečiame apkepintas daržoves, supilame moliūgų tyrę, džiovintas paprikas, šakutės pagalba sumaigytus konservuotus pomidorus, jei naudojame šviežius - užpilame su karštu vandeniu, kad odelės lengviau nusiluptų bei pasmulkinusios sudedame į verdančią sriubą. Paliekame viską virti maždaug pusvalandį, kartas nuo karto žvilgtelint, ar užtenka vandens.
Bebaigiant virti, sriubą pagardiname druska, pipirais, maltu kuminu bei smulkintais petražolių ir čiobrelių lapeliais. Mėgaujamės!
Pastebėjimas: Sriuba gavosi tiršta bei kvapni. Jei mėgstate dar aštriau - galite įmesti daugiau aitriosijo pipiro.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Aštri trinta moliūgų sriuba
KEPTŲ MOLIŪGŲ SRIUBA SU VIŠTIENOS KUKULIAIS
TRINTA POMIDORŲ IR PAPRIKŲ SRIUBA
TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA SU PIEVAGRYBIAIS IR SŪRIU
GULIAŠAS - PAGALIAU RADAU SAU SKANIAUSIĄ RECEPTĄ!
Gardi prancūziška svogūnų sriuba
RINTA MOLIŪGŲ SRIUBA
ŽUVIES KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
Pikantiški 6 šašlykų receptai
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
AŠTRI POMIDORŲ SRIUBA | RECEPTAS
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS
Vištienos šaltiena su daržovėmis.
TRINTA MOLIŪGŲ IR VIŠTIENOS SRIUBA
Itališka peperonata
Žirniu sriuba kitaip
Šaltiena
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
GULIAŠAS PO BULVIŲ PLUTELE
"TOFU" IEŠMELIAI
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"
Jautienos antrekotas keptuvėje