AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS

Paskelbė:
27 Kovo 2019
skaldyti žirniai: 1 stiklinės
svogūnai: 1 (didelio)
švieži pomidorai: 3 vid. dydžio (arba savo sultyse konservuoti)
morkos: 2
moliūgo tyrė: 300 gramų
imbiero šaknis: 2 centimetrų gabaliuko
česnakas: 3 skiltelių
aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
druska
pipirai
aitrusis pipirai: šiek tiek
maltas kuminas: 0,5 valgomojo šaukšto
petražolių lapeliai: 1 saujos
čiobrelis: kelių šakelių
džiovinti raudonosios paprikos gabaliukai: 1 saujos

Iš pradžių žirnius užpilame su vandeniu, kad apsemtų per 5 centimetrus bei uždengus puodą paliekame virti ant nedidelės ugnies.
Tuomet keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame kubeliais supjaustytus svogūnus, stambiai tarkuotas morkas, riekelėmis supjaustytą imbierą ir česnakus, pipiro juostelę bei viską apkepiname, kad suminkštėtų.
Tada į puodą su verdančiais žirniais sukrečiame apkepintas daržoves, supilame moliūgų tyrę, džiovintas paprikas, šakutės pagalba sumaigytus konservuotus pomidorus, jei naudojame šviežius - užpilame su karštu vandeniu, kad odelės lengviau nusiluptų bei pasmulkinusios sudedame į verdančią sriubą. Paliekame viską virti maždaug pusvalandį, kartas nuo karto žvilgtelint, ar užtenka vandens.
Bebaigiant virti, sriubą pagardiname druska, pipirais, maltu kuminu bei smulkintais petražolių ir čiobrelių lapeliais. Mėgaujamės!
Pastebėjimas: Sriuba gavosi tiršta bei kvapni. Jei mėgstate dar aštriau - galite įmesti daugiau aitriosijo pipiro.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно