JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKINIU SVIESTO PADAŽU
Kategorija: Jautiena, veršiena
- brandintos jautienos nugarinės ir išpjovos didkepsniai: 2x400 gramų
- sviestas: 50 gramų
- česnakas: 2 skiltelių
- kajeno paprikos: žiupsnelio
- malta raudoniji paprika: 0,5 arbatinio šaukštelio
- pjaustytos šviežios petražolės: žiupsnelio
- džiovintas čiobrelis: 0,5 arbatinio šaukštelio
- druska
- malti juodieji pipirai
- Salotoms:
- svogūnai: 1 (nedidelio)
- virti burokėliai: 2-3 vid. dydžio
- balzamiko actas: 1-2 valgomųjų šaukštų
- rudas cukrus: žiupsnelio
- druska
- malti juodieji pipirai
- Iš pradžių jautienos kepsnius kepame įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus iš abiejų pusių po keletą minučių. Tada suvyniojame į foliją bei paliekame pastovėti maždaug 5 minutes.
- Padažas: Priekaistuvyje ant nedidelės ugnies ištirpiname sviestą, sudedame smulkiai supjaustytą česnaką, suberiame išvardintus prieskonius, suberiame petražoles bei keletą minučių pakepame. Padažą perkošiame per sietelį.
- Salotos: Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną bei kepame kol suminkštės. Tuomet dedame plonais griežinėliais supjaustytus virtus burokėlius, supilame actą, beriame cukrų, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais bei maišydamos pakepame keletą minučių.
- Galiausiai į lėkštę dedame jautienos kepsnį, apipilame padažu bei patiekiame su burokėliu salotomis. Skanaujame!
- Pastebėjimas: Šios šiltos burokėlių tinkamos prie įvairių mėsos patiekalo. Jeigu jų dar neišbandėte, pats laikas tai padaryti, nes jos nuostabios!
JAUTIENOS STEIKAS SU KEPTU KIAUŠINIU IR AŠTRIU PADAŽU
JAUTIENOS STEIKAS SU DARŽOVĖMIS
Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis
JAUTIENOS STEIKAS SU HOLLANDAISE PADAŽU
Mėsainis Insanity
Kiaulienos nugarinės suktinukai su grybais
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Keptas brandintos jautienos antrekotas ir kumpis
Jautienos salotos su marinuotų agurkų padažu
Kiaušinius dažome natūraliai
Kepenėlių salotos su daržovėmis
KIAULIENOS KEPSNYS SU SVOGŪNŲ PADAŽU
AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS
KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"
KALAKUTIENOS KEPSNELIAI SU POMIDORŲ IR PAPRIKŲ PADAŽU
Vytinta kiaulienos išpjova su laimu ir džinu
KLASIKINĖS GRAIKIŠKOS SALOTOS
GAIVŪS TORTILIJŲ SUKTINUKAI SU JAUTIENOS DIDKEPSNIU
Kepti koldūnai su paukštienos įdaru
Prieskoninis aliejus salotoms
DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ SU ŠIRDELĖMIS
KIAULIENOS ZRAZAI SU GRYBAIS
Žemaičių blynai su grybais ir daržovėmis