JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKINIU SVIESTO PADAŽU

Kategorija: Jautiena, veršiena


JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKINIU SVIESTO PADAŽU

Paskelbė:
04 Balandžio 2019

    • brandintos jautienos nugarinės ir išpjovos didkepsniai: 2x400 gramų
    • sviestas: 50 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • kajeno paprikos: žiupsnelio
    • malta raudoniji paprika: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • pjaustytos šviežios petražolės: žiupsnelio
    • džiovintas čiobrelis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai
  • Salotoms:
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • virti burokėliai: 2-3 vid. dydžio
    • balzamiko actas: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • rudas cukrus: žiupsnelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai
  1. Iš pradžių jautienos kepsnius kepame įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus iš abiejų pusių po keletą minučių. Tada suvyniojame į foliją bei paliekame pastovėti maždaug 5 minutes.
  2. Padažas: Priekaistuvyje ant nedidelės ugnies ištirpiname sviestą, sudedame smulkiai supjaustytą česnaką, suberiame išvardintus prieskonius, suberiame petražoles bei keletą minučių pakepame. Padažą perkošiame per sietelį.
  3. Salotos: Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną bei kepame kol suminkštės. Tuomet dedame plonais griežinėliais supjaustytus virtus burokėlius, supilame actą, beriame cukrų, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais bei maišydamos pakepame keletą minučių.
  4. Galiausiai į lėkštę dedame jautienos kepsnį, apipilame padažu bei patiekiame su burokėliu salotomis. Skanaujame!
  5. Pastebėjimas: Šios šiltos burokėlių tinkamos prie įvairių mėsos patiekalo. Jeigu jų dar neišbandėte, pats laikas tai padaryti, nes jos nuostabios!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: