AVINŽIRNIŲ MALTINUKAI - PATIKS NE TIK VEGETARAMS!

Kategorija: Vegetariški / Veganiški


AVINŽIRNIŲ MALTINUKAI - PATIKS NE TIK VEGETARAMS!

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • avinžirniai: 400 gramų
    • svogūnai: 1 nedidelio (tinka ir raudoni)
    • karis: 2 šaukštelių
    • krapai: ryšulėlio
    • tarkuotas sūris: 50 gramų
    • miltai: 100 gramų
    • druska
    • juodieji pipirai
  1. Iš pradžių avinžirnius iš vakaro pamirkykite vandenyje. Po to juos išvirkite bei sutrinkite kartu su vandeniu, kuriame virė.
  2. Tuomet suberkite susmulkintą svogūną, krapus, sūrį, miltus ir karį, pagal skonį pasūdykite bei dėkite žiupsnelį pipirų. Gerai išmaišykite. Masė turėtų būti tokia, kad suformuoti maltinukai nebyrėtų. Jeigu prastai limpa, tada įpilkite šiek tiek vandens bei įberkite miltų.
  3. Paskui sudrėkinkite delnus bei formuokite maltinukus. Kepkite įkaitusiame aliejuje, kol dailiai apskrus. Iškeptus maltinukus dėkite ant vienkartinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingi riebalai. Patiekite su mėgiamu padažu bei daržovėmis. Skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: