Švilpikai iš saldžių bulvių

Kategorija: Bulvių patiekalai


Švilpikai iš saldžių bulvių

Paskelbė:
26 Kovo 2019

Labai lietuviškas ir skanus švilpikų receptas. Žinoma, šiek tiek patobulinau ir vietoj įprastinių bulvių rinkausi saldžias, bet galiu pasakyti, kad skonis gavosi dar geresnis! Linkiu improvizuoti virtuvėje ir būtinai pasigaminti šį vaikystės patiekalą kitaip.


Jums reikės:

450 g saldžių bulvių;
140 g pilno grūdo speltos miltų;
1/2 avinžirnių skysčio (aquafabos) arba vieno kiaušinio;
Šiek druskos, pipirų;
1 arbatinio šaukštelio ciberžolės.

Padažui:

Saujos krapų;
1/2 stiklinės graikiško jogurto.

Gaminimas:

1. Bulves išvirkite su lupena, atvėsinkite, nulupkite ir sutrinkite arba sumalkite mėsmale.
2. Avinžirnių skystį išplakite ir supilkite į bulvių masę.
3. Sudėti miltus, prieskonius ir gerai išmaišyti.
4. Suminkykite tešlą. Iš tešlos suformuokite volelį, šiek tiek jį suplokite ir supjaustykite įstrižais rombeliais.
5. Sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite iki 160 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai apskrus. Kol švilpikai kepa, paruoškite padažą.
6. Krapus sumaišykite su jogurtu.
7. Iškepusius švilpikus pateikite su padažu.

P.S. Reikia nepadauginti miltų, nes švilpikai būs kieti! Tešla ir neturi būti kieta, o daugiau skysta. Jeigu jau taip nutiko, kad gavosi kieti, tuomet šiek tiek su padažu patroškinkite puode.

Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: