MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
Kategorija: Grybų patiekalai / Bulvių patiekalai
- miltingos bulvės: 5 (didelės)
- miltai: ketvirtadalio bulvių masės
- kiaušinių tryniai: 1
- druska: žiupsnelio
- Įdarui:
- marinuoti, šaldyti arba sūdyti grybai: 250 mililitrų
- svogūnai: 1 (didelio)
- džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
- aliejus: šlakelio (arba gabaliukas sviesto)
- druska: žiupsnelio
- šviežiai malti juodieji pipirai
- džiūvėsėliai: 1 stiklinės
- aliejus (virimui)
- Iš pradžių bulves išverdame su lupena, atvėsiname, nulupame bei sumalame. Geriausia net yra naudoti vakarykštes bulves.
- Tuomet bulves suplojame dubenyje, padaliname į keturias dalis, vieną dalį išimame bei į jos vietą pripilame miltų, įdedame išimtą bulvių dalį, įdedame kiaušinio trynį, įberiame druskos ir suminkome tešlą. Jei bulvės buvo netokios miltingos bei tešla limpa prie rankų, iberiame dar šiek tiek miltų.
- Tada įdarui naudojame švelniai marinuotus, sūdytus arba šaldytus grybus. Jei naudosime marinuotus arba sūdytus grybus prieš tai juos nuplauname, nuvarviname.
- Keptuvėje ant aliejaus arba sviesto kelias minutes pakepiname susmulkinta svogūną, paskui sudedame susmulkintus grybus bei pakepiname maždaug 6-10 minučių. Pagardiname druska, pipirais ir džiovintais čiobreliais.
- Įdarą atvėsiname bei sumalame arba susmulkiname smulkintuve (tik nesutriname iki tyrės, įdaras turi būti mažais gabaliukais, o ne tyrės konsistencijos).
- Paskui imame į delną bulvių masės, iš jos suformuojame paplotėlį, lyg gamintume cepelinus, dedame grybų įdaro, užlipdome kraštelius bei formuojame pailgą tarsi cepeliną. Apvoliojame džiūvesėliuose bei suformuojame ragelį.
- Tą patį atliekame su likusia bulvių mase.
- Paruoštus bulvių ragelius verdame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki geltonos spalvos. Išvirtus ragelius nusausiname ant popierinio rankšluosčio.
- Galiausiai patiekiame su grietine arba kaip mano mama patiekdavo su sviesto-grietinės padažu.
- Pastebėjimas: Mama dar gamindavo tokius ragelius ir su vištienos įdaru, kuriam naudodavo maltą virtą vištieną, į jį imaldavo kietai virtą kiaušinį. Verta išbandyti, nes tikrai nerealiai gardu.
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Kiaušinius dažome natūraliai
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
MAKARONAI SU GRYBAIS IR ŠONINE
Varškėčiai - teceptas iš mamos sąsiuvinio
Žemaičių blynai su grybais ir daržovėmis
Omletas su bulvėmis ir grybais
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
BALANDĖLIAI SU GRYBAIS
BULVIŲ PYRAGAS SU GRYBAIS IR JAUTIENA
KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"
Šventėms – tortas „Snickers“
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
BULVINIS PYRAGAS SU GRYBAIS
RECEPTAS: MARINUOTI GRYBAI
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Garsus Vienuolio receptas: padeda išnaikinti vėžines ląsteles ir stiprina imunitetą!