MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS

- miltingos bulvės: 5 (didelės)
- miltai: ketvirtadalio bulvių masės
- kiaušinių tryniai: 1
- druska: žiupsnelio
- Įdarui:
- marinuoti, šaldyti arba sūdyti grybai: 250 mililitrų
- svogūnai: 1 (didelio)
- džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
- aliejus: šlakelio (arba gabaliukas sviesto)
- druska: žiupsnelio
- šviežiai malti juodieji pipirai
- džiūvėsėliai: 1 stiklinės
- aliejus (virimui)
- Iš pradžių bulves išverdame su lupena, atvėsiname, nulupame bei sumalame. Geriausia net yra naudoti vakarykštes bulves.
- Tuomet bulves suplojame dubenyje, padaliname į keturias dalis, vieną dalį išimame bei į jos vietą pripilame miltų, įdedame išimtą bulvių dalį, įdedame kiaušinio trynį, įberiame druskos ir suminkome tešlą. Jei bulvės buvo netokios miltingos bei tešla limpa prie rankų, iberiame dar šiek tiek miltų.
- Tada įdarui naudojame švelniai marinuotus, sūdytus arba šaldytus grybus. Jei naudosime marinuotus arba sūdytus grybus prieš tai juos nuplauname, nuvarviname.
- Keptuvėje ant aliejaus arba sviesto kelias minutes pakepiname susmulkinta svogūną, paskui sudedame susmulkintus grybus bei pakepiname maždaug 6-10 minučių. Pagardiname druska, pipirais ir džiovintais čiobreliais.
- Įdarą atvėsiname bei sumalame arba susmulkiname smulkintuve (tik nesutriname iki tyrės, įdaras turi būti mažais gabaliukais, o ne tyrės konsistencijos).
- Paskui imame į delną bulvių masės, iš jos suformuojame paplotėlį, lyg gamintume cepelinus, dedame grybų įdaro, užlipdome kraštelius bei formuojame pailgą tarsi cepeliną. Apvoliojame džiūvesėliuose bei suformuojame ragelį.
- Tą patį atliekame su likusia bulvių mase.
- Paruoštus bulvių ragelius verdame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki geltonos spalvos. Išvirtus ragelius nusausiname ant popierinio rankšluosčio.
- Galiausiai patiekiame su grietine arba kaip mano mama patiekdavo su sviesto-grietinės padažu.
- Pastebėjimas: Mama dar gamindavo tokius ragelius ir su vištienos įdaru, kuriam naudodavo maltą virtą vištieną, į jį imaldavo kietai virtą kiaušinį. Verta išbandyti, nes tikrai nerealiai gardu.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins

Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.

Žemaičių blynai su grybais ir daržovėmis

Kiaušinius dažome natūraliai

Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")

Omletas su bulvėmis ir grybais

PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?

Garsus Vienuolio receptas: padeda išnaikinti vėžines ląsteles ir stiprina imunitetą!

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?

VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI

KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"

MAKARONAI SU GRYBAIS IR ŠONINE

BALANDĖLIAI SU GRYBAIS

BULVIŲ PYRAGAS SU GRYBAIS IR JAUTIENA

BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS

RECEPTAS: MARINUOTI GRYBAI

BULVINIS PYRAGAS SU GRYBAIS

VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU

Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį

KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS

ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS

Varškėčiai - teceptas iš mamos sąsiuvinio

Šventėms – tortas „Snickers“