PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
- Pagrindui:
- miltai: 170 gramų
- šaltas sviestas: 100 gramų
- grietinė: 90 gramų
- smulki druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- Įdarui:
- pievagrybiai: 250 gramų
- svogūnai: 1 (vid. dydžio)
- česnakas: 3 skiltelių
- raudonosios paprikos: 1
- pienas: 200 mililitrų
- kiaušiniai: 4
- druska: trečdalio arbatinio šaukštelio
- juodieji pipirai: poros žiupsnių
- alyvuogių arba saulėgrąžų aliejus (kepimui)
- Pagrindas: Miltus sumaišykite su druska. Sutarkuokite sviestą, sumaišykite su miltais, kol gausite trupinius, paskui įmaišykite grietinę. Išmaišykite tešlą šaukštu, kol gausite vientisą masę, suformuokite rutulį, tuomet suvyniokite į maistinę plėvelę bei dėkite bent valandai į šaldytuvą, kad masė sustingtų. Arba galima dėti pusvalandžiui į šaldymo kamerą.
- Įdaras: Kol pyragas vėsta, pasiruoškite įdarą. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, apkepinkite (kol suminkštės) įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus, tuomet sudėkite susmulkintą česnaką, ir kepinkite dar porą minučių, kol česnakas švelniai paruduos. Išimkite apkeptus svogūnus bei česnaką iš keptuvės. Į keptuvę įpilkite papildomai aliejaus, pievagrybius susmulkinkite griežinėliais, apkepinkite keptuvėje, kol suminkštės bei apskrus. Kitoje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, apkepinkite susmulkintą papriką, kol šiek tiek suminkštės. Paskui grybus bei daržoves sumaišykite viename inde. Kitame inde išplakite kiaušinius su druska bei pipirais, supilkite pieną, išmaišykite.
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.
- Kai tešla atšąla, ją šiek tiek pakočiokite į skritulio formą. Įtieskite tešlą į apvalią kepimo formą, suformuokite kraštus. Aš pati naudojau 24 centimetrų skersmens kepimo formą. Kepkite pagrindą įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
- Paskui pagrindą išimkite iš orkaitės, sudėkite daržoves, užpilkite kiaušinių ir pieno mišiniu, dėkite atgal į orkaitę bei kepkite maždaug 20-30 minučių, kol pyragas gražiai paruduos. Kepimo laikas priklausys nuo to, kokio dydžio kepimo formą naudosite, jeigu Jūsų kepimo forma platesnė, tada reikės kepti trumpiau, jeigu siauresnė – kiek ilgiau. Ar kišas jau yra iškepęs – patikriname su mediniu iešmeliu: jeigu ištraukus pagaliukas lieka švarus, tada kišas iškepęs, jeigu aplipęs – tada pakepame kiek ilgiau.
- Pastebėjimas: Šis kišas gardus tiek karštas, tiek šaltas.
- Pastebėjimas: Paprastai kišas yra kepamas su sūriu ant viršaus, todėl jeigu norisi papildomai galima užberti mėgiamo sūrio.
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Skanusis močiutės obuolių pyragas
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
ŠPINATŲ IR ŽUVIES PYRAGAS
Traškus prancūziškas pyragas su šoninės ir daržovių įdaru
VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ
GRIKIŲ KEPSNELIAI (KOTLETAI)
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Migdolų pyragas su uogiene
Šokoladinis karamelinis pyragas
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Latviškas juodos duonos desertas
Tortas „Plombyras“
Naminiai kibinai su vištiena
PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
BULVINIS PYRAGAS SU GRYBAIS
Pica su faršu
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Klasikinis medaus tortas
Velykinis „Napoleonas“