Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Kategorija: Marinatai
Marinatas Pagal šį receptą agurkai marinuojami labai paprastai, lygiomis dalimis sumaišant obuolių actą ir sūdytą vandenį. Marinatą reikia užpilti ant paruoštų agurkų, kurie gali būti nepjaustyti arba pjaustyti skersai ar išilgai. Nors marinuotus agurkus galima valgyti visai netrukus, neabejotinai geresnis skonis bus šiek tiek palaukus. Laikykitės tų pačių proporcijų ir pagaminkite tokį marinato kiekį, kokio pakaks norimam agurkų kiekiui apsemti. Obuolių actą galima pakeisti ryžių actu, baltojo vyno actu ar bet kokiu kitu jums patinkančiu actu.
Pasterizuoti ar nepasterizuoti Agurkai gali būti apie penkias minutes pasterizuojami karštame vandenyje. Tai prailgins jų galiojimą iki metų. Tačiau pasterizavimas turi ir neigiamą pusę – būdami karštame vandenyje agurkai šiek tiek apvirs, dėl to jų tekstūra taps minkštesnė. Jeigu norite itin traškių agurkų, tuomet pasterizavimo atsisakykite ir marinuotus agurkus paprasčiausiai laikykite šaldytuve. Čia jie gali stovėti keletą savaičių. Kaip pagaminti marinuotus agurkėlius
Kaip pagaminti marinuotus agurkėlius Išeiga: du pusės litro stiklainiukai Ko jums reikės Ingredientai: 700 gramų agurkų 4 skiltelės česnako (nuluptos ir suknežintos) 2 arbatiniai šaukšteliai krapų sėklų 1,5 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų dribsnių (pasirinktinai) 1 stiklinė obuolių acto 1 stiklinė vandens 1,5 valgomojo šaukšto druskos Priemonės: peilis pjaustymo lenta du pusės litro stiklainiai su dangteliais didelis puodas, jeigu pasterizuosite
Kaip paruošti: Paruoškite stiklainius. Jeigu planuojate agurkus pasterizuoti ilgalaikiam laikymui, vandenį dideliame puode užvirkite ir sterilizuokite abu stiklainiukus ir jų dangtelius. Jeigu agurkus ketinate laikyti šaldytuve, pakaks stiklainius ir jų dangtelius paprasčiausiai išplauti. Paruoškite agurkus. Juos nuplaukite ir nusausinkite. Nupjaukite galiukus, kur buvo žiedas, nes jame esantys fermentai gali suminkštinti agurkus Agurkus galite palikti nepjaustytus arba supjaustyti kaip jums patinka: skersai ar išilgai. Į stiklainius sudėkite prieskonius. Padalinkite česnaką, krapų sėklas, raudonųjų pipirų dribsnius po lygiai: po dvi suknežintas česnako skilteles, vieną arbatinį šaukštelį krapų sėklų, ketvirtadalį arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų dribsnių (jeigu naudojate) vienam. Agurkus sudėkite į stiklainius. Jeigu jie išsikišę aukščiau nei vienas centimetras iki stiklainio viršaus, nupjaukite. Stenkitės agurkus sudėti kuo talpiau, tačiau jų nesutraiškykite. Paruoškite marinatą. Supilkite actą ir vandenį į nedidelį prikaistuvį, suberkite druską. Užvirkite ant didelės ugnies. Užpilkite marinatą ant paruoštų agurkų. Gali būti, kad viso marinato nepanaudosite. Pašalinkite susidariusius oro burbuliukus. Stiklainiuose gali atsirasti oro burbuliukų. Kad juos pašalintumėte, švelniai stiklainį kelis kartus padunksnokite į stalviršį. Jeigu reikia, užpilkite daugiau marinato. Uždarykite dangtelius. Ant stiklainių uždėkite dangtelius ir sandariai juos uždarykite. Pasirinktinai: jeigu norite agurkus laikyti ilgiau, juos pasterizuokite. Tokiu atveju stiklainius reikia sudėti į puodą su verdančiu vandeniu. Kai vanduo vėl užverda, nustatykite laikrodį penkioms minutėms ir iškart po to stiklainius išimkite. Atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą. Leiskite stiklainiams atvėsti kambario temperatūroje. Jeigu juos pasterizavote, juos neatidarytus galima laikyti kambario temperatūroje. Jeigu nepasterizavote, marinuotus agurkus būtina laikyti šaldytuve. Tokiu atveju agurkų skonis su laiku tik gerės. Stenkitės išlaukti bent jau 48 valandas ir tik tada atidarykite. Kaip laikyti marinuotus agurkus. Pasterizuoti agurkai lentynoje gali stovėti metus, o atidarius – šaldytuve kelias savaites. Jeigu agurkų nepasterizavote, šaldytuve juos galima laikyti kelias savaites.
Pasterizuoti ar nepasterizuoti Agurkai gali būti apie penkias minutes pasterizuojami karštame vandenyje. Tai prailgins jų galiojimą iki metų. Tačiau pasterizavimas turi ir neigiamą pusę – būdami karštame vandenyje agurkai šiek tiek apvirs, dėl to jų tekstūra taps minkštesnė. Jeigu norite itin traškių agurkų, tuomet pasterizavimo atsisakykite ir marinuotus agurkus paprasčiausiai laikykite šaldytuve. Čia jie gali stovėti keletą savaičių. Kaip pagaminti marinuotus agurkėlius
Kaip pagaminti marinuotus agurkėlius Išeiga: du pusės litro stiklainiukai Ko jums reikės Ingredientai: 700 gramų agurkų 4 skiltelės česnako (nuluptos ir suknežintos) 2 arbatiniai šaukšteliai krapų sėklų 1,5 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų dribsnių (pasirinktinai) 1 stiklinė obuolių acto 1 stiklinė vandens 1,5 valgomojo šaukšto druskos Priemonės: peilis pjaustymo lenta du pusės litro stiklainiai su dangteliais didelis puodas, jeigu pasterizuosite
Kaip paruošti: Paruoškite stiklainius. Jeigu planuojate agurkus pasterizuoti ilgalaikiam laikymui, vandenį dideliame puode užvirkite ir sterilizuokite abu stiklainiukus ir jų dangtelius. Jeigu agurkus ketinate laikyti šaldytuve, pakaks stiklainius ir jų dangtelius paprasčiausiai išplauti. Paruoškite agurkus. Juos nuplaukite ir nusausinkite. Nupjaukite galiukus, kur buvo žiedas, nes jame esantys fermentai gali suminkštinti agurkus Agurkus galite palikti nepjaustytus arba supjaustyti kaip jums patinka: skersai ar išilgai. Į stiklainius sudėkite prieskonius. Padalinkite česnaką, krapų sėklas, raudonųjų pipirų dribsnius po lygiai: po dvi suknežintas česnako skilteles, vieną arbatinį šaukštelį krapų sėklų, ketvirtadalį arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų dribsnių (jeigu naudojate) vienam. Agurkus sudėkite į stiklainius. Jeigu jie išsikišę aukščiau nei vienas centimetras iki stiklainio viršaus, nupjaukite. Stenkitės agurkus sudėti kuo talpiau, tačiau jų nesutraiškykite. Paruoškite marinatą. Supilkite actą ir vandenį į nedidelį prikaistuvį, suberkite druską. Užvirkite ant didelės ugnies. Užpilkite marinatą ant paruoštų agurkų. Gali būti, kad viso marinato nepanaudosite. Pašalinkite susidariusius oro burbuliukus. Stiklainiuose gali atsirasti oro burbuliukų. Kad juos pašalintumėte, švelniai stiklainį kelis kartus padunksnokite į stalviršį. Jeigu reikia, užpilkite daugiau marinato. Uždarykite dangtelius. Ant stiklainių uždėkite dangtelius ir sandariai juos uždarykite. Pasirinktinai: jeigu norite agurkus laikyti ilgiau, juos pasterizuokite. Tokiu atveju stiklainius reikia sudėti į puodą su verdančiu vandeniu. Kai vanduo vėl užverda, nustatykite laikrodį penkioms minutėms ir iškart po to stiklainius išimkite. Atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą. Leiskite stiklainiams atvėsti kambario temperatūroje. Jeigu juos pasterizavote, juos neatidarytus galima laikyti kambario temperatūroje. Jeigu nepasterizavote, marinuotus agurkus būtina laikyti šaldytuve. Tokiu atveju agurkų skonis su laiku tik gerės. Stenkitės išlaukti bent jau 48 valandas ir tik tada atidarykite. Kaip laikyti marinuotus agurkus. Pasterizuoti agurkai lentynoje gali stovėti metus, o atidarius – šaldytuve kelias savaites. Jeigu agurkų nepasterizavote, šaldytuve juos galima laikyti kelias savaites.
Kiaušinius dažome natūraliai
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Šventėms – tortas „Snickers“
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną
Kaip pjaustyti svogūną?
SKANIAUSIA VIŠTIENA (MARINATAS VIŠTIENAI IR JAUTIENAI)
Jokio pilvo per 2 savaites! Šis nuostabus gėrimas veiks bet kokio amžiaus žmonėms
keptos anties receptas
Be galo gražūs margučiai "Žėručiai"
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Šašlykai greituoju būdu..
Kopūstų blyneliai
Silkė su saulėgrąžomis - silkės mėgėjai labai giria tokį paruošimo būdą!
Šaltibarščiai Kitaip
Kaip mielėmis tręšti pomidorus ir agurkus – rezultatai jus priblokš
Pomidorų ir rūkyto sūrio sriuba
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Marinatas iš penkių