TURKIŠKI MALTINUKAI SU BULVĖMIS

Kategorija: Bulvių patiekalai / Jautiena, veršiena / Kalakutiena


TURKIŠKI MALTINUKAI SU BULVĖMIS

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • maltos mėsos: 1,2 kilogramo (naudojau jautieną sumaišytą su kalakutiena)
    • svogūnų: 1
    • česnako: 2 skiltelių
    • džiūvėsėlių: 4 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • prieskoninių žolelių: krapų, petražolių, bazilikų, čiobrelių (geriau šviežių)
    • pomidorų pastos: 1 valgomojo šaukšto
    • alyvuogių aliejaus
    • pomidorų: 2
    • paprikų: 1
    • bulvių: 5
  1. Iš pradžių mėsos faršą sumaišykite su sutarkuotu svogūnu (aš tiesiog susmulkinau kombainu), druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis, džiūvėsėliais bei išspaustu česnaku. Suminkykite bei šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kukuliukus - tuomet juos suspauskite plokščiai, tarsi blynelius.
  2. Bulves nulupkite bei supjaustykite griežinėliais (į kokius 5 griežinėlius kiekvieną bulvę). Išdėliokite maltinukus paeiliui su bulvėmis į kepimo indą, pašlakstytą aliejumi. Tarpuose pridėliokite paprikų bei pomidorų skiltelių (aš šį kartelį turėjau tik mažiukus vyšninius pomidorus, tai jų nesmulkinau).
  3. Tada mažame indelyje sumaišykite pomidorų pastą su trupučiu druskos bei pipirų. Palaipsniui maišydamos supilkite puodelį karšto vandens. Gautu padažu užpilkite maltinukus bei bulves. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių. Patiekite ir mėgaukitės!
  4. Pastebėjimas: Tai ganėtinai naujas receptas mano repertuare. Dar niekada iki šiol nebuvau kepusi maltinukų keraminėje formoje, bet pabadžiau ir labai patiko. Gavosi labai gardūs bei minkšti, nesuskrudę taip, kaip kepant ant skardos, bet ir ne tas pats, kas troškinti keptuvėje. Rekomenduoju išmėginti ir Jums.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: