Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis

Kategorija: Žuvies patiekalai


Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis

Paskelbė:
16 Gruodžio 2019
Man nerealiai patinka tokią silkę pasigaminti per didžiausias metų šventes. Labai tikiuosi, kad ir Jums patiks šis receptas ir galėsite pavaišinti juo savo gimines ir galbūt užsukusius svečius. Tokia silkutė tikrai ganėtinai greitai pagaminama, todėl galima ją paruošti ir patieki ant Kūčių stalo jau tą pačią dieną.

  • morkos: 3-4 (vid. dydžio)
  • svogūnai: 2 (didesni)
  • alyvuogių aliejus (kepimui)
  • mėgstamas tirštesnis pomidorų padažas: 400 gramų
  • razinos: 1 saujos
  • aromatinė druska (pagal šį receptą)
  • silkės filė: 240 gramų
  1. Iš pradžių razinas pamirkome karštame vandenyje mažiausiai 60 minučių (aš pati palikau 3 valandoms).
  2. Tuomet švarias bei nuskustas morkas sutarkuojame burokinės tarkos pagalba. Nuluptus svogūnus supjaustome kubeliais.
  3. Daržoves pakepiname aliejuje, kol jos suminkštėja (uždengiame keptuvę dangčiu, šitaip sutaupysime laiko).
  4. Tada supilame pomidorų padažą, suberiame nusausintas razinas, pagardiname prieskonine druska ir troškiname maždaug 15 minučių, atidengusios keptuvę.
  5. Troškinį paliekame, kad pilnai atvėstų.
  6. Po to silkės filė supjaustome nedideliais gabaliukais ir jais išklojame indą, kuriame patieksime.
  7. Ant viršaus paskleidžiame atvėsintas troškintas daržoves. Ir štai patiekalas jau paruoštas. Skanaujame!
  8. Patarimas: Jeigu netyčia įpylei per daug aliejaus į keptuvę bei daržovės pilnos riebalų (man yra taip netyčia nutikę), tiesiog kai baigiame troškinti paverčiame šiek tiek keptuvę į vieną šoną ir šaukštu nusemiame visą nereikalingą skystimą.
  9. Patarimas: Neišmestame šio aliejaus - jis itin gardus. Galima panaudoti kitiems patiekalams pagardinti. Pvz., jeigu gaminsite skrudintos duonos sumuštinius, apšlakstykite duoną šiuo aliejumi bei patiekite su kumpiu, dešra arba sūriu. Daug sveikiau, nei sviestas, ir tikrai labai gardu.




Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: