Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis
Kategorija: Žuvies patiekalai
Man nerealiai patinka tokią silkę pasigaminti per didžiausias metų šventes. Labai tikiuosi, kad ir Jums patiks šis receptas ir galėsite pavaišinti juo savo gimines ir galbūt užsukusius svečius. Tokia silkutė tikrai ganėtinai greitai pagaminama, todėl galima ją paruošti ir patieki ant Kūčių stalo jau tą pačią dieną.
- morkos: 3-4 (vid. dydžio)
- svogūnai: 2 (didesni)
- alyvuogių aliejus (kepimui)
- mėgstamas tirštesnis pomidorų padažas: 400 gramų
- razinos: 1 saujos
- aromatinė druska (pagal šį receptą)
- silkės filė: 240 gramų
- Iš pradžių razinas pamirkome karštame vandenyje mažiausiai 60 minučių (aš pati palikau 3 valandoms).
- Tuomet švarias bei nuskustas morkas sutarkuojame burokinės tarkos pagalba. Nuluptus svogūnus supjaustome kubeliais.
- Daržoves pakepiname aliejuje, kol jos suminkštėja (uždengiame keptuvę dangčiu, šitaip sutaupysime laiko).
- Tada supilame pomidorų padažą, suberiame nusausintas razinas, pagardiname prieskonine druska ir troškiname maždaug 15 minučių, atidengusios keptuvę.
- Troškinį paliekame, kad pilnai atvėstų.
- Po to silkės filė supjaustome nedideliais gabaliukais ir jais išklojame indą, kuriame patieksime.
- Ant viršaus paskleidžiame atvėsintas troškintas daržoves. Ir štai patiekalas jau paruoštas. Skanaujame!
- Patarimas: Jeigu netyčia įpylei per daug aliejaus į keptuvę bei daržovės pilnos riebalų (man yra taip netyčia nutikę), tiesiog kai baigiame troškinti paverčiame šiek tiek keptuvę į vieną šoną ir šaukštu nusemiame visą nereikalingą skystimą.
- Patarimas: Neišmestame šio aliejaus - jis itin gardus. Galima panaudoti kitiems patiekalams pagardinti. Pvz., jeigu gaminsite skrudintos duonos sumuštinius, apšlakstykite duoną šiuo aliejumi bei patiekite su kumpiu, dešra arba sūriu. Daug sveikiau, nei sviestas, ir tikrai labai gardu.
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Šventėms – tortas „Snickers“
Silkė su saulėgrąžomis - silkės mėgėjai labai giria tokį paruošimo būdą!
Kiaušinius dažome natūraliai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
Veganiški keksiukai su razinomis
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
KAI KAS NAUJO: VEGETARIŠKA "SILKUTĖ"
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Klasikinis medaus tortas
KREVETĖS TEŠLOJE (A LA GABARDINA BŪDU)
VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Greitai paruošiami ir labai skanūs grybų ir silkės kotletai
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
SALOTOS SU PARŪKYTA ANTIENOS FILE
Naudingi patarimai apie daržoves
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Šniceliai su balta duona ir padažu
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Skaniausia užkanda iš pomidorų